isolatie op verzoek

Kennemer Wonen biedt haar huurders de mogelijkheid hun woning gratis te isoleren. U betaalt dus geen huurverhoging. Het isoleren van een woning zorgt wel voor een forse besparing op uw energierekening.

Dakisolatie, bodemisolatie of muurisolatie, allemaal voorbeelden van ingrepen die ervoor zorgen dat u thuis energie kunt besparen. In het kort kunt u stellen dat isolatie vooral voordelen heeft. Natuurlijk is er wat overlast maar uiteindelijk gaan uw portemonnee en uw comfort er op vooruit. Een derde voordeel is dat het milieu minder belast wordt.

 

Veel gevraagd over isolatie op verzoek

Mijn woning is gebouwd na 1995, kan ik isolatie aanvragen?

Nee helaas u kunt geen isolatie aanvragen. Bij de bouw van uw woning zijn al isolerende maatregelen toegepast. Het is niet mogelijk om deze op dit moment te verbeteren of aan te passen.

Ik woon in een appartement, kan ik isolatie aanvragen?

Het is helaas voor u niet mogelijk om isolerende maatregelen aan te vragen. Appartementen worden alleen planmatig geïsoleerd.

Er komt isolatiemateriaal uit mijn woning, wat moet ik doen?

Het kan zijn dat de lijm een beetje heeft losgelaten waardoor er af en toe wat korrels ontsnappen, hier doet Kennemer Wonen niets aan. Dit stopt vanzelf. Heeft u echt een gat ontdekt waardoor veel isolatiemateriaal naar buiten komt, dan kunt u een reparatieverzoek indienen op onze website.

Waarom beslaat isolatieglas aan de buitenzijde?

Bij isolatieglas (HR++ glas) kan condensvorming aan de buitenzijde ontstaan bij een lage buitentemperatuur en een hoge relatieve luchtvochtigheid. Het risico op condensvorming is het grootst in de ochtenduren tijdens het voorjaar en het najaar. De condens verdwijnt, zodra de buitentemperatuur stijgt en de luchtvochtigheid afneemt.

Ik wil besparen op mijn energiekosten. Kan ik mijn woning laten isoleren?

Eengezinswoningen isoleert Kennemer Wonen gratis. Op onze website leest u meer over dit onderwerp en kunt u ook een aanvraag indienen bij Isolatie op verzoek.

Voor de appartementen wordt onderzocht welke maatregelen wij kunnen nemen. Wij zijn in 2016 planmatig gestart met de eerste appartementencomplexen.

 

 

 

Kan ik gezondheidsklachten krijgen door de vloerisolatie van PUR-schuim?

Er is de afgelopen tijd veel aandacht in de media voor de gezondheidsrisico’s van PUR-schuim als vloerisolatie. Kennemer Wonen heeft ook bij diverse woningen vloeren geïsoleerd met PUR-schuim. Wij hebben overlegd met de GGD. De GGD geeft aan dat de kans dat mensen ziek worden van vloerisolatie met PUR-schuim erg klein is. Als u het idee heeft dat er een relatie is tussen uw gezondheidsklachten en de vloerisolatie, dan kunt u contact opnemen met de GGD in het gebied waar u woont.

Komt onze woning in aanmerking voor gratis isolatie?

Wij isoleren de eengezinswoningen gratis. Hieronder valt dakisolatie, bodemisolatie, isolerende beglazing of muurisolatie. De woningen met het laagste energielabel komen als eerste in aanmerking. U kunt op onze website een aanvraag Isolatie op verzoek doen.

Als u in een appartementencomplex woont kunt u geen aanvraag doen.

Hoe kan ik gratis isolatie aanvragen en wat gebeurt er daarna?

U kunt gratis isolatie op onze website aanvragen bij Isolatie op verzoek. Als u hiervoor in aanmerking komt worden de volgende stappen ondernomen:

  1. Kennemer Wonen vraag een aannemer om een plan te maken op basis van een onderzoek van uw woning.
  2. U krijgt een voorstel. Hierin staat wat de aannemer kan verbeteren aan uw woning.
  3. U gaat akkoord met alle mogelijke ingrepen.
  4. De aannemer maakt de planning bij u bekend en vertelt u wat u zelf moet doen om het werk goed te laten verlopen.
  5. De aannemer begint.

Ik wil in aanmerking komen voor isolatie op verzoek, wat moet ik doen?

U kunt op onze website een aanvraagformulier voor Isolatie op verzoek indienen. U beantwoord de vragen en dan wordt u binnenkort benaderd.