isolatie op verzoek

Kennemer Wonen biedt haar huurders de mogelijkheid hun woning gratis te isoleren. U betaalt dus geen huurverhoging. Het isoleren van een woning zorgt wel voor een forse besparing op uw energierekening.

Dakisolatie, bodemisolatie of muurisolatie, allemaal voorbeelden van ingrepen die ervoor zorgen dat u thuis energie kunt besparen. In het kort kunt u stellen dat isolatie vooral voordelen heeft. Natuurlijk is er wat overlast maar uiteindelijk gaan uw portemonnee en uw comfort er op vooruit. Een derde voordeel is dat het milieu minder belast wordt.

 

Veel gevraagd over isolatie op verzoek

Mijn woning is gebouwd na 2000, kan ik isolatie aanvragen?

Algemeen

Nee helaas u kunt geen isolatie aanvragen. Bij de bouw van uw woning zijn al goede isolerende maatregelen toegepast. Het is niet mogelijk om deze op dit moment te verbeteren of aan te passen.

Ik woon in een appartement, kan ik isolatie aanvragen?

Algemeen

Het is helaas voor u niet mogelijk om isolerende maatregelen aan te vragen. Appartementen worden alleen projectmatig geïsoleerd.

Er komt isolatiemateriaal uit mijn woning, wat moet ik doen?

Algemeen

Neem contact met ons op via (072) 8 222 888. Wij schakelen een aannemer in om het gat, waaruit de bolletjes ontsnappen, te dichten.

Waarom beslaat isolatieglas aan de buitenzijde?

Algemeen

Bij isolatieglas (HR++ glas) kan condensvorming aan de buitenzijde ontstaan bij een lage buitentemperatuur en een hoge relatieve luchtvochtigheid. Het risico op condensvorming is het grootst in de ochtenduren tijdens het voorjaar en het najaar. De condens verdwijnt, zodra de buitentemperatuur stijgt en de luchtvochtigheid afneemt.

Ik wil besparen op mijn energiekosten. Kan ik mijn woning laten isoleren?

Algemeen

Woont u in een eengezinswoning en is deze gebouwd voor 2000? Dan is isolatie zonder huurverhoging mogelijk.

De isolerende maatregelen kunnen bestaan uit dakisolatie, bodemisolatie, plaatsen isolerende beglazing (alleen bij aanwezigheid van enkel glas) of muurisolatie. Daarnaast wordt gekeken of het aanbrengen van mechanische ventilatie in uw woning mogelijk is. Alleen als uw woning enkel glas heeft vervangen wij dit door isolerend glas.

De aannemer beoordeelt tijdens een bezoek aan uw woning welke maatregelen kunnen worden genomen. Als u kiest voor het isoleren van uw woning, dan moet u wel het hele pakket afnemen. Het is alles of niets. 

Op onze website leest u meer over dit onderwerp en kunt u ook een aanvraag indienen via Isolatie op Verzoek.

 Woont u in een appartement? Dan is isolatie op verzoek niet mogelijk. Voor de appartementen wordt onderzocht welke maatregelen wij kunnen nemen.

Kan ik gezondheidsklachten krijgen door de vloerisolatie van PUR-schuim?

Algemeen

Er is de afgelopen tijd veel aandacht in de media voor de gezondheidsrisico’s van PUR-schuim als vloerisolatie. Kennemer Wonen heeft ook bij diverse woningen vloeren geïsoleerd met PUR-schuim. Wij hebben overlegd met de GGD. De GGD geeft aan dat de kans dat mensen ziek worden van vloerisolatie met PUR-schuim erg klein is. Als u het idee heeft dat er een relatie is tussen uw gezondheidsklachten en de vloerisolatie, dan kunt u contact opnemen met de GGD in het gebied waar u woont.

Hoe kan ik isolatie zonder huurverhoging aanvragen en wat gebeurt er daarna?

Algemeen

U kunt isolatie zonder huurverhoging op onze website aanvragen bij Isolatie op verzoek. Als u hiervoor in aanmerking komt worden de volgende stappen ondernomen:

  1. Kennemer Wonen neemt uw aanvraag in behandeling en stuurt uw verzoek door naar de aannemer;
  2. De aannemer neemt contact met u op voor het maken van een afspraak voor inspectie van uw woning;
  3. Tijdens de inspectie krijgt u direct van de aannemer te horen wat wel en wat niet mogelijk is bij uw woning;
  4. U gaat akkoord met alle mogelijke ingrepen;
  5. De aannemer maakt de planning bij u bekend en vertelt u wat u zelf moet doen om het werk goed te laten verlopen;
  6. De aannemer voert het werk uit volgens de afgelopen planning;
  7. Als alle werkzaamheden klaar zijn, is het nodig om opnieuw de energie-index van uw woning te bepalen. U wordt hiervoor benaderd door een extern bedrijf.