Benesserlaan - 20 tijdelijke huurwoningen

Kennemer Wonen gaat 20 tijdelijke sociale huurwoningen aan de Benesserlaan in Uitgeest laten bouwen. De woningen zijn bedoeld voor een periode van maximaal 15 jaar en worden toegewezen aan jongeren tot 28 jaar. De woningen bestaan uit 10 studio’s en 10 tweekamerappartementen.

Woningen duurzaam en tijdelijk van aard
De woningen worden gasloos en voorzien van zonnepanelen. Door de hoogwaardige isolatie en de toepassing van een warmtepomp is het energieverbruik van de woningen laag. De huurprijs van de studio’s zal op ca. € 430,- en de tweekamerappartementen op ca. € 550,- komen te liggen (prijspeil 2022). De woningen blijven maximaal 15 jaar staan aan de Benesserlaan. Daarna worden ze verwijderd en wordt de openbare ruimte teruggebracht in de huidige situatie. Na 15 jaar kunnen de woningen op een andere locatie worden hergebruikt.

Planning
De omgevingsvergunning is verleend en is eind augustus 2022 gepubliceerd in de krant en op www.officielebekendmakingen.nl.
Als alles volgens planning verloopt, start de plaatsing van de nieuwe woningen in het voorjaar van 2023 en worden de woningen na circa 2 maanden opgeleverd.