Eerste Groenelaan

Op het braakliggende terrein aan de Eerste Groenelaan in Castricum komen vijftien duurzame en sociale huurwoningen.

Aannemer Dijkstra Draisma heeft het project uitgewerkt en gaat de woningen bouwen. Het worden grondgebonden huizen voor een- en tweepersoonshuishoudens. De woningen worden volledig energieneutraal opgeleverd en krijgen geen gasaansluiting. De huurprijs voor deze woningen wordt maximaal € 597 per maand.

Geluisterd naar bewoners
Omwonenden en andere belanghebbenden zijn in het voortraject betrokken bij dit plan. Na de eerste informatiebijeenkomst heeft een aantal omwonenden en belanghebbenden hun zorgen geuit over onder andere de ligging, parkeren en bereikbaarheid. De plannen zijn daarna aangepast en de gemeenteraad stemde vorig jaar in met deze woningbouwontwikkeling. Onderaan deze pagina bij 'Gerelateerde Documenten' vindt u de vier posters die zijn getoond tijdens de inloopavonden en het aangepaste plan.

Gasloos en energieneutraal 
De woningen worden gasloos en energieneutraal opgeleverd. Goed voor het milieu en dit zorgt voor lageren energielasten voor de huurders.  

Planning
Wanneer het bestemmingsplan in de Raadsvergadering van 5 juli wordt vastgesteld, en de benodigde procedures vlot verlopen, kan de bouw nog eind dit jaar starten. In dat geval worden de woningen medio 2019 opgeleverd.

Woning informatie

Kenmerken

Type
Nieuwbouwprojecten
Status
Gepland
Plaats
Castricum
Startdatum
2018
Gereed
2018
Aantal woningen
15
Verhuur

Nog niet bekend.