Molenhof (onderdeel van Centrumplan Uitgeest)

Kennemer Wonen is betrokken bij de nieuwbouw Molenhof (onderdeel van Centrumplan) in Uitgeest. In dit plan worden ook veertien sociale huurwoningen gebouwd.

Veertien sociale huurappartementen
Gemeente Uitgeest heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met M3 Projectontwikkeling voor het hele plan met 47 appartementen. De nieuwbouw bestaat uit een haakvormig gebouw in 3 lagen.

De 14 sociale huurappartementen bestaan uit 10 driekamerwoningen en 4 tweekamerwoningen.  Het worden Nul-op-de-meter (NOM)- woningen, die door middel van zonnepanelen in de eigen energiebehoefte voorzien.  De appartementen hebben een terras of loggia (inpandig balkon) als buitenruimte. (zie rode cirkel in de afbeelding voor de locatie van de 14 sociale huurappartementen).

Planning
De bouw is in het najaar van 2022 gestart. De planning is om de woningen eind 2024 / begin 2025 op te leveren. 

Toewijzing en voorrang
De appartementen worden door Kennemer Wonen voor verhuur aangeboden via SVNK (Sociale Verhuurders Noord-Kennemerland).
De driekamerappartementen worden met voorrang aangeboden aan huurders van Kennemer Wonen in Uitgeest die 65 jaar of ouder zijn en in het volgende type woning wonen: een sociale (eengezins)woning waarbij de slaapkamer op een andere verdieping ligt dan de badkamer, keuken en woonkamer. Of een appartement dat alleen bereikbaar is met trap.