Poelven

Kennemer Wonen gaat de 49 boven- en 49 benedenwoningen en 6 eengezinswoningen aan de Poelven in Castricum renoveren. De woningen zijn 70 jaar oud en niet goed geïsoleerd (energie, geluid). Daarnaast worden de benedenwoningen door Kennemer Wonen te klein bevonden en zijn de woningen minder goed toegankelijk voor ouderen en mensen die slecht ter been zijn. De afgelopen periode is er aan een verbeterplan gewerkt. Met dit verbeterplan wil Kennemer Wonen de woningen aan de Poelven verduurzamen, vergroten en comfortabeler maken.

Energiezuinig en comfortabel wonen
Met deze renovatie draagt Kennemer Wonen bij aan meer energiezuinige en betaalbare huurwoningen in de gemeente Castricum. De renovatie zorgt voor meer leefruimte voor huurders en meer wooncomfort in een goed geïsoleerde woning. Huurders wekken zelf groene stroom op door middel van zonnepanelen. Daarnaast zorgt de renovatie voor een fris aanzicht van de woningen. Bewoners kunnen hierna weer voor jaren prettig wonen in hun wijk. 

Wat gaat er gebeuren?

Stap 1. voldoende draagvlak
Alle bewoners hebben voor de zomervakantie een persoonlijk renovatievoorstel ontvangen. Voordat gestart kan worden met de voorbereidingen moet er voldoende draagvlak zijn van de huurders. Inmiddels is uit de draagvlakmeting gebleken dat er voldoende draagvlak is voor de renovatieplannen. Omdat er voldoende instemming is gaat Kennemer Wonen in oktober van start met de voorbereiding van de renovatie.

Stap 2: verhuizen of terugkeren voor huurders
De renovatieplannen kunnen niet in bewoonde staat worden uitgevoerd. Behalve voor de 6 eengezinswoningen deze huurders kunnen tijdens de uitvoering in hun woning blijven wonen. Huurders van de boven- en benedenwoningen kiezen uit: 1. Terugkeren naar de eigen gerenoveerde woning en tijdelijk in een wisselwoning wonen. 2. In één keer verhuizen naar een andere gerenoveerde woning in de Poelven. 3. Verhuizen met urgentie naar een andere woning in de gemeente Castricum.

Stap 3: start met de renovatie
Nadat de huurders een (tijdelijke) nieuwe plek hebben gevonden, gaat de renovatie van start:
Renovatieplannen op hoofdlijnen:

Alle woningen
Isoleren (van energielabel D/E naar A)
Zonnepanelen op het dak
Nieuwe buitenkozijnen en deuren met HR++-glas
Benedenwoningen
Uitbouw aan achterzijde en wijzigen van de plattegrond
Vernieuwen badkamers, keukens en toiletten
Bovenwoningen
Dakterras op dak van uitbouw
Vervangen badkamer en toilet ouder dan 30 jaar
Vervangen keuken ouder dan 20 jaar
Verzwaren verdiepingsvloer voor geluidsisolatie

Planning
Als alles voorspoedig verloopt verwachten we medio 2019 te kunnen starten met de uitvoering. Niet alle woningen worden tegelijk aangepakt. De Poelven zal in een aantal fases worden verdeeld. De renovatie van elke fase zal ongeveer een half jaar duren. Welke woningen bij welke fase horen is nog niet bekend. Wij verwachten dat de totale duur van de werkzaamheden ongeveer 1½ jaar in beslag gaan nemen. De laatste woning zal dan worden opgeleverd ongeveer 1½ jaar nadat met de eerste woning is begonnen.

Woning informatie

Kenmerken

Type
Verbeterprojecten
Status
Gepland
Plaats
Castricum
Startdatum
Medio 2019
Gereed
2021
Aantal woningen
104

Woningtypes

Gerelateerde pagina's