Poelven

Kennemer Wonen start najaar 2019 met de renovatie van de 49 boven- en 49 benedenwoningen en 6 eengezinswoningen aan de Poelven in Castricum. De woningen zijn 70 jaar oud en niet goed geïsoleerd (energie, geluid). Daarnaast worden de benedenwoningen door Kennemer Wonen te klein bevonden en zijn de woningen minder goed toegankelijk voor ouderen en mensen die slecht ter been zijn. De afgelopen periode is er aan een verbeterplan gewerkt. Met dit verbeterplan wil Kennemer Wonen de woningen aan de Poelven verduurzamen, vergroten en comfortabeler maken.

Energiezuinig en comfortabel wonen
Met deze renovatie draagt Kennemer Wonen bij aan meer energiezuinige en betaalbare huurwoningen in de gemeente Castricum. De renovatie zorgt voor meer leefruimte voor huurders en meer wooncomfort in een goed geïsoleerde woning. Huurders wekken zelf groene stroom op door middel van zonnepanelen. Daarnaast zorgt de renovatie voor een fris aanzicht van de woningen. Bewoners kunnen hierna weer voor jaren prettig wonen in hun wijk. 

Alle woningen
Isoleren (van energielabel D/E naar A)
Zonnepanelen op het dak
Nieuwe buitenkozijnen en deuren met HR++-glas
Benedenwoningen
Uitbouw aan achterzijde en wijzigen van de plattegrond
Vernieuwen badkamers, keukens en toiletten
Bovenwoningen
Dakterras op dak van uitbouw
Vervangen badkamer en toilet ouder dan 30 jaar
Vervangen keuken ouder dan 20 jaar
Verzwaren verdiepingsvloer voor geluidsisolatie

Planning
Niet alle woningen worden tegelijk aangepakt. De Poelven zal in 3 fases worden verdeeld. De renovatie van elke fase zal ongeveer een half jaar duren. Er wordt gestart met de hoge huisnummers (Poelven 34-60A en 41-49). Eind 2020 worden de laatste woningen aan de Poelven gerenoveerd.

Woning informatie

Kenmerken

Type
Verbeterprojecten
Status
Gepland
Plaats
Castricum
Startdatum
Medio 2019
Gereed
2021
Aantal woningen
104

Woningtypes

Gerelateerde pagina's