Verspyckweg

Kennemer Wonen heeft jaren geleden zes verouderde woningen aan de Verspyckweg in Bergen aan Zee gesloopt met als doel hier nieuwbouw te realiseren. In de loop van de jaren zijn er verschillende plannen ontwikkelt en gepresenteerd aan de gemeente en omwonenden. Alle reacties zijn verwerkt en hebben ertoe geleid dat er 12 eengezinswoningen zijn gerealiseerd.

De woningen zijn gebouwd in kleine clusters van 4x3 woningen en hebben allen een klein terras. De overige buitenruimte is passend binnen het duinlandschap ingericht en is voor algemeen gebruik door bewoners. De bergingen van de woningen liggen centraal in het plan tussen de bouwblokken. Alle woningen hebben twee bouwlagen zonder kap, waardoor de dakrand niet hoger is dan 6,5 meter. Op het terrein zijn 20 parkeerplaatsen voor eigen gebruik gerealiseerd, voldoende voor alle bewoners en hun bezoekers.

Duurzaamheidsambitie
De woningen zijn zeer duurzaam en toekomstbestendig uitgevoerd. Zo voldoen de woningen aan de (rollator) toegankelijk eisen van Kennemer Wonen en is er geen gasaansluiting. Op de daken zijn zonnepanelen aangebracht en in de woning een lucht-water combi warmtepomp en extra isolatieglas. Door de combinatie van bouwkundige maatregelen en toegepaste installaties zijn de woningen all-electric en als nul-op-de-meter uitgevoerd. Hiermee voldoen de woningen aan de laatste eisen ten aanzien van duurzaamheid.

Planning
De bouw is in 2019 gestart, eind februari maart 2020 zijn de woningen opgeleverd. Begin april 2020 zijn de woningen betrokken door de huurders.