Vroonermeer Noord 18 appartementen

Bij de zuidelijke entree van het nieuwbouwplan Vroonermeer Noord gaat Kennemer Wonen 18 appartementen in de sociale huur bouwen. 

Duurzame woningen
Vroonermeer Noord wordt een woonwijk met ongeveer 730 koop- en huurwoningen met veel groen, water en een grote variatie aan woningen. Een wijk met mooie straatjes die het dorpsgevoel oproepen. Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in de nieuwe woonwijk. Het appartementengebouw bestaat uit vier bouwlagen en staat solitair. Het zijn allemaal driekamerappartementen van ca. 75 m2.  De woningen worden energiezuinig en duurzaam gebouwd. De appartementen worden aangesloten op het warmtenet van de HVC, zijn rollator toegankelijk en worden voorzien van een glasvezelaansluiting.

Voorzieningen
Op het grondgebied van de gemeente Langedijk, tussen de Gedempte Veert in Sint Pancras en de huidige Vroonermeerweg komt een grote waterplas. Aan de westkant, langs de Schagerweg (N245), komt een groene landschappelijke recreatieve strook die tevens als geluidsbarrière voor de N245 dient. Vroonermeer Noord wordt een rustige, groene en duurzame wijk en met veel speelmogelijkheden voor kinderen. In de wijk komen voorzieningen zoals een gezondheidscentrum, en mogelijkheden voor recreatie voor jong en oud. Winkels en supermarkten zijn dichtbij in winkelcentrum De Mare in Alkmaar Noord en in Sint Pancras.

Planning
De bestemmingsplan procedure zal in 2020 worden afgerond waarna de omgevingsvergunning wordt aangevraagd. In het eerste kwartaal van 2021 zal gestart worden de bouw. De appartementen worden dan begin 2022 opgeleverd.

Meer algemene informatie over de wijk Vroonermeer Noord en de omgeving is hier te vinden.