Wie zijn wij

Kennemer Wonen is een sociale huisvester in de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Uitgeest en Heiloo. Kennemer Wonen staat voor beschikbaarheid en betaalbaarheid van woningen in prettige wijken. Wij bouwen en verhuren betaalbare en goede woningen. We zijn er voor de groep klanten die vanwege financiële redenen op ons is aangewezen. Kennemer Wonen beseft dat wonen niet stopt bij de voordeur, maar dat onze klanten ook graag in een prettige wijk wonen. Om dat te realiseren werken wij samen met de wijkbewoners, de gemeente, welzijns- en zorgorganisaties en marktpartijen. Samen zijn we verantwoordelijk dat de wijk prettig is en blijft. De omgeving waarin wij werken is voortdurend in beweging en wij bewegen soepel mee, zodat we onze klanten kunnen blijven helpen.

Onze kernactiviteiten zijn:
Beheren, verhuren, bouwen en verkopen van woningen en de activiteiten die hier direct uit voortkomen. Andere activiteiten richten zich op behouden of verbeteren van de waarde van het bezit, zoals bij leefbaarheid en duurzaamheid.

Wij hebben de laatste jaren steeds meer aandacht voor duurzaamheid en beseffen dat we nog veel meer kunnen doen. Bij ons handelen en onze beslissingen moet altijd gekeken worden naar de rol van duurzaamheid; of het nu gaat om gedrag, onze woningen of onze bedrijfsvoering.

 Kennemer Wonen heeft ruim 10.000 huurwoningen in de regio. Bij Kennemer Wonen werken ongeveer 70 mensen.

Hoe is de organisatie van Kennemer Wonen opgebouwd?
Klik hier voor de organigram van de organisatie.

Waar richt Kennemer Wonen zich op de komende vier jaar?
Klik hier voor ons Strategische Plan 2013-2017