Arbeidsvoorwaarden

Primaire arbeidsvoorwaarden
Alle medewerkers van Kennemer Wonen hebben te maken met de CAO Woondiensten. Deze CAO biedt een goed pakket aan basis arbeidsvoorwaarden. De salarissen zijn marktconform. De groei in de salarissen is afhankelijk van de wijze waarop je presteert. Ieder jaar kan het salaris maximaal 4% stijgen. Een ‘normale’ werkweek is bij Kennemer Wonen 36 uur. Iedere medewerker neemt deel aan het pensioenfonds van de bedrijfstak (corporatiebranche). Kijk voor meer informatie over de CAO op de website van onze brancheorganisatie Aedes (en zoek op cao).

Secundaire arbeidsvoorwaarden
Kennemer Wonen heeft ook diverse secundaire arbeidsvoorwaarden. Natuurlijk is er een vakantietoeslag van 8% van het jaarsalaris en we hebben een goede reiskostenregeling. Via Kennemer Wonen kun je gebruik maken van een gezamenlijke zorgverzekering en korting op andere collectieve verzekeringen. Heb je het hele jaar goed gefunctioneerd? Dan krijg je in december een eindejaarsuitkering. Ook vinden we het belangrijk dat onze medewerkers zich fit en vitaal voelen, daarom betalen we mee aan het abonnement voor een sportclub. Hoort bij je functie een bedrijfsauto? Dan kun je deze ook privé gebruiken (met een eigen bijdrage).

Zelf je arbeidsvoorwaarden samenstellen
Wil je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen? Dat kan bij Kennemer Wonen. Het zogenaamde Cafetaria Systeem geeft medewerkers de keuze om hun arbeidsvoorwaarden in te zetten op een manier die bij hen past. Zo kun je extra vrije dagen inkopen of juist verkopen. Of kun je kiezen voor een fiets van de zaak en een vergoeding van je vakbondscontributie. Diverse mogelijkheden dus.