gas

Gas is een van de nutsvoorzieningen die in een woning zitten. U kiest zelf de leverancier voor gas.

Veel gevraagd over gas

Ik ruik een gaslucht. Wat moet ik doen?

Sluit onmiddellijk de hoofdgaskraan en open uw ramen. Neem meteen contact met ons op via telefoonnummer(072) 8 222 888. Kies optie 1 voor reparatieverzoeken. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar. Lekt uw gasslang bij uw gasfornuis dan kunt u zelf deze vervangen. 

Mag ik mijn gasmeter laten verwijderen?

Ja u mag de gasmeter verwijderen als de warmtelevering door derde gebeurt. Dit is onder andere het geval bij een aansluiting op het warmtenet van de HVC of bij een collectieve installatie bij meergezinswoningen.

Wat moet ik doen om mijn gasmeter (te laten) verwijderen?

U moet dit schriftelijk aanvragen. Dit kunt u het snelst doen via "Mijn Kennemer Wonen". In de aanvraag vermeldt u dat u uw gasmeter wilt verwijderen en hoe u zorgt dat er een goede kookaansluiting wordt gerealiseerd (minimaal 2 fase voor een elektrische kookplaat).

Wij beoordelen uw aanvraag en u krijgt van ons schriftelijk een reactie met de specifieke voorwaarden waaraan de wijziging moet voldoen. U mag de wijziging pas uitvoeren nadat u schriftelijk toestemming van ons heeft gekregen. Wij zullen ook komen controleren of het goed is uitgevoerd.

Wat kost het verwijderen van een gasmeter en wie betaalt dit?

Wanneer u de gasmeter wilt verwijderen betaalt u zelf deze kosten. U kunt de kosten bij uw netwerkbeheerder opvragen (Liander).  U bespaart ieder jaar het vaste tarief voor vastrecht.

Moet ik als ik ga verhuizen de gasaansluiting weer herstellen?

Nee, dit hoeft niet, als uw woning is aangesloten op een warmtenet. Wij controleren wel of u een goede voorziening heeft gerealiseerd om te koken.

Wat doet Kennemer Wonen bij woningen die geen gasaansluiting hebben?

Dan verhuren wij de woning met de toelichting dat er gekookt kan worden op elektra en dat er geen gasaansluiting in de woning aanwezig is.

Ik wil graag over van gas naar elektrisch koken. Kan dit op mijn bestaande groepen?

Nee, vaak kan dat niet op de bestaande groepen in de meterkast.

Een aanpassing aan de elektrische installatie moet schriftelijk bij Kennemer Wonen worden aangevraagd. U ontvangt dan de ZAV (Zelf Aangebrachte Voorziening) toestemmingsbrief met adviezen. 

De kook gasaansluiting moet blijven zitten in de woning.