een huurwoning kopen

Kennemer Wonen verkoopt ook woningen. Het gaat altijd om bestaande woningen. Jaarlijks bekijken we welke woningen geschikt zijn voor verkoop. Met het geld dat we hiermee verdienen, kunnen we onze huurwoningen opknappen en de bouw van nieuwe sociale huurwoningen betalen.

Veel gevraagd over een huurwoning kopen

Wat houdt Koopgarant in?

Algemeen

Met Koopgarant koopt u een woning voor een lagere prijs en heeft u de zekerheid dat u deze woning later kunt terug verkopen aan Kennemer Wonen. De woning is dus volledig uw eigendom, terwijl u bijvoorbeeld 25% minder betaalt dan de echte aankoopprijs. Het bedrag dat u betaalt heet de Koopgarant koopsom.

 

Ik kan mijn woning kopen. Hoe gaat dat in zijn werk?

Algemeen

Wij vragen u om schriftelijk aan te geven dat u uw woning wil kopen. Dan moet de woning eerst getaxeerd worden. De taxateur neemt contact met u op om de woning te taxeren. De taxateur maakt een NWWI-taxatierapport. De prijs die in het taxatierapport staat is de verkoopprijs. Als u uw woning gaat kopen, dan maakt de makelaar een koopakte op. Mocht u uw woning niet gaan kopen, dan moet u de taxatiekosten betalen. U kunt wel gewoon uw woning blijven huren.

Verkoopt Kennemer Wonen ook woningen?

Algemeen

Ja, Kennemer Wonen verkoopt ook woningen. Een overzicht van nieuwbouwprojecten treft u aan op onze website. Als wij een bestaande woning verkopen, dan vindt u deze terug op Funda.

Ik heb een bestaande woning gekocht. Er is iets mis. Wat kan ik doen?

Algemeen

Wij vinden het belangrijk dat u goed en prettig woont en met een vraag bij ons terecht kunt. Toch kan het voorkomen dat u niet tevreden bent. Wij vragen u om dan zo snel mogelijk contact met ons op te nemen via telefoonnummer (072) 8 222 888. Wij zullen dan samen met u kijken naar een oplossing.

Ik heb een woning via Koopgarant gekocht. Ik wil deze weer verkopen. Wat moet ik doen?

Algemeen

U biedt de woning aan Kennemer Wonen aan. Dit moet u schriftelijk doen. U kunt dit sturen naar: Kennemer Wonen, Postbus 284, 1850 AG Heiloo of per e-mail: info@kennemerwonen.nl

Wij nemen na ontvangst binnen twee werkdagen telefonisch of schriftelijk contact met u op.

Ik heb via Kennemer Wonen een Koopgarant woning. Mag ik een verbouwing aan mijn huis laten uitvoeren?

Algemeen

U bent, zoals iedere eigenaar van een koopwoning, geheel vrij om aan uw woning te verbouwen wat u zelf wilt. De verbouwing moet natuurlijk wel binnen de wettelijke regels en gemeentelijke verordeningen vallen. Daar hoeft u geen toestemming voor te ontvangen van Kennemer Wonen.

Het is verstandig om de nota’s van de verbouw, in verband met eventuele terugverkoop, te bewaren en ervoor te zorgen dat de verbouwing deugdelijk wordt uitgevoerd.

Mocht u een extra hypotheek nodig hebben om te betalen voor de verbouw dan heeft u toestemming van de corporatie nodig, conform de Erfpacht- en Koopgarantbepalingen.

Ik heb een aanbieding gekregen om mijn woning te kopen. Ik wil mijn woning niet kopen. Wat kan ik doen?

Algemeen

Kennemer Wonen doet u een aanbieding. U hoeft niet in te gaan op deze aanbieding. U hoeft dus niets te doen. U kunt gewoon blijven huren.

Waarom kan ik mijn huurwoning niet kopen?

Algemeen

De belangrijkste taak van Kennemer Wonen is het verhuren van woningen. Ook bouwen wij regelmatig nieuwe woningen bij. Om dit te kunnen doen moeten wij af en toe woningen verkopen. Welke woningen wij verkopen bepalen wij één keer in de twee jaar. Het heeft te maken met waar uw woning ligt, hoe de staat van het onderhoud is, maar ook of de woning goed verhuurt of juist niet.

Alle woningen die wij willen verkopen komen op de verkooplijst. Als uw woning niet op de verkooplijst staat, dan kunt u uw woning op dit moment niet kopen. Het kan zelfs zo zijn, dat u eerder wel uw woning kon kopen, maar nu niet meer. Dit komt omdat de lijst regelmatig wordt aangepast.

Kan ik mijn woning ook kopen?

Algemeen

Kennemer Wonen heeft een aantal woningen aangewezen om te worden verkocht. Vraag het aan onze medewerkers van het klantcontact centrum welke woningen dat zijn.