rioollucht / stankoverlast

In uw woning kunt u last hebben van een vervelende rioollucht of stankoverlast uit uw meterkast. Hieronder ziet u de meest voorkomende gevallen en de oplossingen die wij bieden.

Veel gevraagd over rioollucht / stankoverlast

Uit mijn wastafel komt een rioollucht, wat moet ik doen?

Waarschijnlijk is de sifon/zwanenhals lek waardoor er geen water in de hals staat en daardoor een rioollucht vanuit de wastafel komt. Controleer daarom eerst of er water in de sifon blijft staan. Is dit niet het geval dan moet de sifon/zwanenhals moet vervangen worden. U kunt een reparatieverzoek bij ons indienen op onze website.

Mijn doucheput stinkt naar rioollucht, wat moet ik doen?

Controleer eerst of er water in de doucheput blijft staan als u deze heeft gevuld met water. Loopt het water gelijk weg dan moet deze gerepareerd worden. Waarschijnlijk staat uw doucheput dan droog waardoor de rioollucht via de doucheput de badkamer in komt. U kunt een reparatieverzoek bij ons indienen op onze website.

Ik heb stankoverlast vanuit de meterkast, wat moet ik doen?

Doordat de meeste hoofdleidingen door de meterkast lopen kunnen er luchtjes van de ene woning in de andere woning komen omdat deze leidingen niet altijd even goed zijn afgedicht. U kunt een reparatieverzoek bij ons indienen op onze website.

Ruikt u een rottende geur? Dan kan dit ook gas zijn.

Mijn wasmachine afvoer stinkt naar rioollucht, wat moet ik doen?

Wanneer u een andere afvoer gebruikt in de keuken omdat uw wasmachine op die plek staat dan droogt de orginele wasmachine afvoer uit en gaat stinken. U kunt dan zelf de originele afvoer vullen met water of slaolie waardoor de rioollucht verdwijnt.