Wat is De bemiddelingskamer?

Niemand zit op ruzie te wachten, al helemaal niet op ruzie met de buren. Maar hoe spreek je elkaar op een goede manier aan? Hoe kom je tot concrete afspraken? En hoe zorg je ervoor dat iedereen weer kan genieten van zijn of haar leefomgeving? Buurtbemiddeling kan in bijna alle gevallen helpen om de problemen tussen u en uw buren bespreekbaar te maken. Zodat u samen tot een oplossing kunt komen.

Stichting De Bemiddelingskamer heeft jaren ervaring en is gespecialiseerd in buurtbemiddeling. Zij beschikken over een netwerk van goed opgeleide en ervaren vrijwilligers die op uw verzoek bemiddelen bij burenruzies, of een verstoorde relatie tussen buren kunnen helpen herstellen. Ze luisteren naar het verhaal van beide partijen. Ze geven geen oordeel en zijn neutraal.

Veel gevraagd over Wat is De bemiddelingskamer?

Welke kosten zijn verbonden aan De Bemiddelingskamer?

De Bemiddelingskamer is een stichting zonder winstoogmerk. Buurtbemiddeling is voor u geheel gratis. Voor het oplossen van een conflict wordt van u een open en actieve inzet verwacht. Heeft u een conflict en wilt u daar graag wat aan doen? Neem gratis en vrijblijvend contact met ons op.

Wanneer is er geen mogelijkheid tot buurtbemiddeling?

De Bemiddelingskamer kan niet worden ingeschakeld bij conflicten waarbij sprake is van verslavingen en/of psychiatrische problematiek, mishandeling, lopende juridische procedures, conflicten binnen de familie, onenigheid met instanties, buitensporige agressie, crisissituaties en burenruzies waarbij strafbare feiten zijn gepleegd.

Is De Bemiddelingskamer gecertificeerd?

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) heeft Buurtbemiddeling Alkmaar, Heerhugowaard én Bergen in 2014 het PLUS-certificaat toegekend. In 2016 en 2017 is het PLUS-certificaat wederom verleend. Hiermee heeft De Bemiddelingskamer de maximale score in de landelijke kwaliteitstoets behaald én dus de hoogst haalbare waardering van het CCV gekregen. De Bemiddelingskamer mag zich met recht specialist bij burenconflicten noemen. Opdrachtgevers van het CCV zijn het Ministerie van Veiligheid en Justitie en het Ministerie van Binnenlandse Zaken.