Brief ontvangen van de Belastingdienst

Gegevens opgevraagd bij de Belastingsdienst
Huurders van Kennemer Wonen ontvangen een brief van de Belastingdienst, of hebben deze al ontvangen. Hierin schrijft de Belastingdienst dat wij uw inkomen hebben opgevraagd. U herkent deze brief aan het onderwerp: Uw verhuurder heeft gegevens bij ons opgevraagd. Het gaat hier alleen om een inkomenscategorie, Kennemer Wonen krijgt geen exacte inkomensgegevens te zien.

Waarom vraagt Kennemer Wonen inkomensgegevens op?
Kennemer Wonen vraagt uw inkomensgegevens op om te bepalen of uw inkomen past bij uw woning. Met deze gegevens bepalen wij of u een inkomensafhankelijke huurverhoging krijgt, of slechts een reguliere jaarlijkse huurverhoging.
Wij ontvangen deze gegevens over het jaar 2021. De Belastingdienst telt alle inkomens van uw huishouden op. Kennemer Wonen is verplicht rekening te houden met de maximaal toegestane huurprijs bij een verhoging.

Waarom vraagt Kennemer Wonen twee keer mijn inkomensgegevens op?
Heeft u een laag inkomen en een huurprijs boven de € 575,-? En verwachten wij dat u mogelijk in aanmerking komt voor een eenmalige huurverlaging? Dan vragen wij nogmaals gegevens op. Omdat een aanvraag voor inkomensgegevens slechts voor één doel tegelijkertijd mag worden gedaan, ontvangt een deel van onze huurders tweemaal een melding dat inkomensgegevens zijn opgevraagd.

Wacht tot u eind april 2023 een brief van Kennemer Wonen ontvangt
Eind april ontvangt u van Kennemer Wonen een brief over de huuraanpassing. Hierin staat alles uitgelegd, ook hoe u bezwaar kunt maken. Pas eind april kunnen wij antwoord geven over uw situatie. Wacht u daarom met contact opnemen als u vragen heeft. Heeft u na het ontvangen van de brief nog vragen, neem dan eind april contact met ons op.