Nieuws

Brief ontvangen van de Belastingdienst

Huurders van Kennemer Wonen ontvangen een brief van de Belastingdienst, of hebben deze al ontvangen. Hierin schrijft de Belastingdienst dat wij uw inkomen hebben opgevraagd. U herkent deze brief aan het onderwerp: Uw verhuurder heeft gegevens bij ons opgevraagd. Het gaat hier alleen om een inkomenscategorie, Kennemer Wonen krijgt geen exacte inkomensgegevens te zien.

Vrouw Opent Brief

Informatiepagina Maart 2024

Deze week verschijnt de nieuwe informatiepagina in de lokale huis-aan-huis bladen. Met aandacht voor meer dan 50 jaar huren bij Kennemer Wonen, inspecties van het woningbezit, hulp bij betalingsproblemen, elektrisch koken op verzoek, een gesprek met bestuursleden van de centrale huurderskoepel, en meer! Lees hem hier online!

Kennemer Wonen Informatiepagina Maart 2024

Terugblik op 2023

We zijn trots op onze maatschappelijke prestaties in 2023. We houden onze woningen betaalbaar en samen met onze partners hebben veel kunnen bereiken. De resultaten van het afgelopen jaar vindt u op de pagina
Terugblik 2023. Dit overzicht vindt u online en deze week in de lokale huis-aan-huis bladen.

Finale Versie Terugblik 2023

Sleutels van 16 nieuwe sociale huurwoningen in Schoorl uitgereikt

Deze week zijn de sleutels uitgereikt aan de bewoners van de zestien nieuwe sociale huurwoningen aan de Noorderweijdt in Schoorl!
De bouw is afgerond en alle woningen zijn opgeleverd. Fijn om de blije gezichten te zien van de nieuwe bewoners. Daar doen we het voor! We wensen de bewoners veel woonplezier!

20240205 122814.1

Sloop en vervangende nieuwbouw van 54 sociale huurwoningen in Uitgeest naderen afronding

Uitgeest is binnenkort 54 sociale nieuwbouwwoningen rijker. Na de sloop van de oude woningen op deze locatie, zijn weer 54 nieuwe woningen teruggebouwd. Duurzaam, energiezuinig met meer wooncomfort en passend bij de eisen van deze tijd. Dinsdagmiddag 16 januari onthulden Krista Walter, directeur-bestuurder van Kennemer Wonen en Jan Schouten, wethouder gemeente Uitgeest, de kopgevels van twee gebouwen. De gebouwen worden verfraaid met in totaal vier verschillende afbeeldingen van vogels verwerkt in tegeltableaus. Passend bij de vogelrijke buurt, waarvoor in de woningen ook diverse voorzieningen zijn aangebracht om te kunnen nestelen en broeden. Dit feestelijke moment werd gevierd met (terugkerende) bewoners, omwonenden, samenwerkingspartners en collega’s.

Foto 2 Onthulling Kopgevel Met Zwaan J.E. De Witstraat

37 partijen ondertekenen deal over circulair slopen van gebouwen

37 partijen in Noord-Holland, waaronder Kennemer Wonen en de gemeente Bergen, Uitgeest en Heiloo, gaan de circulariteit in de bouwsector verbeteren. Zij ondertekenden vrijdag de circulaire Deal Secundaire Bouwmaterialen Noord-Holland Noord, een initiatief van de provincie Noord-Holland en Circulair Westfriesland. In de deal zijn, gezamenlijk met de deelnemende partijen, afspraken gemaakt over het circulair slopen van gebouwen.

Groepsfoto Ondertekenaars Circulaire Deal

Kennemer Wonen pakt door met verduurzaming van woningen in 2024

Het verduurzamen van woningen voor huurders van Kennemer Wonen krijgt ook direct in 2024 een vervolg. Begin dit jaar wordt gestart met het verduurzamen van 24 woningen aan De Vlei en De Kandelaar, 29 woningen aan de Mariënstein en 37 woningen aan de Vredenoord in Heiloo. Kennemer Wonen werkt hiervoor samen met verduurzamingspartner Coen Hagedoorn Bouw, als onderdeel van de Noord-Hollandse Duurzaamheids Coalitie (NHDC). De verduurzaming zorgt voor CO2-reductie, minder woonlasten en meer wooncomfort voor de bewoners.

Foto 1 Samenwerken Aan Verduurzaming De Vlei En De Kandelaar

Informatiepagina December 2023

Deze week verschijnt de laatste informatiepagina van 2023 in de lokale huis-aan-huis-bladen. Met deze keer aandacht voor de oplevering van de woningen op Duin & Bosch in Castricum en het Tuin- en Oostdorp (T&O) terrein in Bergen, aansluiting van 280 woningen op het warmtenet van HVC, de ondertekening van de meerjarige prestatieafspraken en meer! Fijne Feestdagen! Lees de pagina hier online.

Kennemer Wonen Informatiepagina December 2023 1

Twintig sociale huurwoningen en buurtcentrum op T&O terrein

Op het Tuin- en Oostdorp (T&O) terrein in Bergen zijn twintig nieuwe sociale huurwoningen en een buurtcentrum gebouwd. Er is een mooi hofje gecreëerd met twintig nieuwe sociale huurwoningen. Het oude T&O gebouw is gesloopt en vervangen door een nieuw buurtcentrum. De huurders zijn hier inmiddels ingetrokken en het buurtcentrum is in gebruik; tijd om hier op feestelijke wijze bij stil te staan! Op vrijdag 8 december onthulden Krista Walter, directeur-bestuurder van Kennemer Wonen, Yvonne Roos-Bakker, wethouder gemeente Bergen en Andrea Landman, directeur Stichting Welzijn Bergen, officieel het plaquette ‘T&O’ bij het buurthuis. Symbolisch als onthulling voor het gehele T&O terrein. Dit deden zij in aanwezigheid van de nieuwe bewoners, omwonenden, samenwerkingspartners en collega’s.

Foto 1 Onthulling Plaquette T&O