Nieuws

Gemeenten en Kennemer Wonen ondertekenen Convenant voor Toekomstbestendige Woningbouw

De gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo hebben samen met Wooncorporatie Kennemer Wonen het convenant Toekomstbestendige Woningbouw ondertekend. Dit convenant stelt doelen in de woningbouw voor energie, circulariteit, klimaatadaptatie, natuurinclusiviteit, mobiliteit en een gezonde leefomgeving. De ondertekening vond plaats in het voormalige Rabobank-gebouw aan de Heereweg in Schoorl.

Ondertekening Convenant Toekomstbestendig Bouwen Nina En Krista.1

Woningen voor mensen met onbegrepen gedrag in Heiloo klaar voor gebruik

Op 17 mei zijn er in de gemeente Heiloo twee woningen opgeleverd aan de Kanaalweg 7-9. Deze zijn bestemd voor mensen die niet goed functioneren in een reguliere woonomgeving. Ze bieden de bewoners een kleinschalige en laagdrempelige leefomgeving met zo min mogelijk prikkels. Vanuit deze stabiele basis leren zij om zelfstandig te wonen en blijft de leefbaarheid in de buurt gewaarborgd. In het Pact ‘Wonen met ondersteuning regio Alkmaar’ staat dat er in de regio Alkmaar huisvesting voor mensen met onbegrepen gedrag geregeld moet worden.

Woningen Kanaalweg

Wilt u elektrisch koken?

Elektrisch koken wordt steeds populairder. Het is namelijk een slimme keuze, helemaal in combinatie met zonnepalen. Elektrisch koken is een efficiënte en veilige manier van koken. Kookt u nog niet elektrisch, maar wilt u dit wel?  Kennemer Wonen verzorgt de aanpassing voor u.

Elektrisch Koken

Hemelvaartsdag (9 mei) en vrijdag 10 mei gesloten

Op Hemelvaartsdag (9 mei) en vrijdag 10 mei is ons kantoor gesloten. Voor spoedreparaties belt u (072) 8 222 888. Heeft uw vraag of verzoek geen spoed? U vindt ook veel informatie op onze website en kunt zaken online regelen. Maandag 13 mei staan we weer voor u klaar!

Hemelvaartsdag 2024

Brief ontvangen van de Belastingdienst

Huurders van Kennemer Wonen ontvangen een brief van de Belastingdienst, of hebben deze al ontvangen. Hierin schrijft de Belastingdienst dat wij uw inkomen hebben opgevraagd. U herkent deze brief aan het onderwerp: Uw verhuurder heeft gegevens bij ons opgevraagd. Het gaat hier alleen om een inkomenscategorie, Kennemer Wonen krijgt geen exacte inkomensgegevens te zien.

Vrouw Opent Brief

Informatiepagina Maart 2024

Deze week verschijnt de nieuwe informatiepagina in de lokale huis-aan-huis bladen. Met aandacht voor meer dan 50 jaar huren bij Kennemer Wonen, inspecties van het woningbezit, hulp bij betalingsproblemen, elektrisch koken op verzoek, een gesprek met bestuursleden van de centrale huurderskoepel, en meer! Lees hem hier online!

Kennemer Wonen Informatiepagina Maart 2024

Terugblik op 2023

We zijn trots op onze maatschappelijke prestaties in 2023. We houden onze woningen betaalbaar en samen met onze partners hebben veel kunnen bereiken. De resultaten van het afgelopen jaar vindt u op de pagina
Terugblik 2023. Dit overzicht vindt u online en deze week in de lokale huis-aan-huis bladen.

Finale Versie Terugblik 2023

Sleutels van 16 nieuwe sociale huurwoningen in Schoorl uitgereikt

Deze week zijn de sleutels uitgereikt aan de bewoners van de zestien nieuwe sociale huurwoningen aan de Noorderweijdt in Schoorl!
De bouw is afgerond en alle woningen zijn opgeleverd. Fijn om de blije gezichten te zien van de nieuwe bewoners. Daar doen we het voor! We wensen de bewoners veel woonplezier!

20240205 122814.1

Sloop en vervangende nieuwbouw van 54 sociale huurwoningen in Uitgeest naderen afronding

Uitgeest is binnenkort 54 sociale nieuwbouwwoningen rijker. Na de sloop van de oude woningen op deze locatie, zijn weer 54 nieuwe woningen teruggebouwd. Duurzaam, energiezuinig met meer wooncomfort en passend bij de eisen van deze tijd. Dinsdagmiddag 16 januari onthulden Krista Walter, directeur-bestuurder van Kennemer Wonen en Jan Schouten, wethouder gemeente Uitgeest, de kopgevels van twee gebouwen. De gebouwen worden verfraaid met in totaal vier verschillende afbeeldingen van vogels verwerkt in tegeltableaus. Passend bij de vogelrijke buurt, waarvoor in de woningen ook diverse voorzieningen zijn aangebracht om te kunnen nestelen en broeden. Dit feestelijke moment werd gevierd met (terugkerende) bewoners, omwonenden, samenwerkingspartners en collega’s.

Foto 2 Onthulling Kopgevel Met Zwaan J.E. De Witstraat