De geheimen van succesvolle teams onthuld tijdens de Bewonerscommissiedag 2023

De geheimen van succesvolle teams onthuld tijdens de Bewonerscommissiedag 2023

Tijdens de Bewonerscommissiedag 2023 in de Cultuurkoepel in Heiloo stond samenwerking en delen van kennis centraal. Deze middag is speciaal voor onze bewonerscommissieleden en bestuursleden van de huurdersorganisaties als dank voor hun betrokkenheid en de inspanningen die zij leveren voor onze huurders.

Plan, People, Passie
Spreker Robin van Galen deelde zijn kennis en ervaring tijdens een inspirerende presentatie. Robin begeleidde als waterpolocoach het Nederlandse damesteam naar Olympische goud in 2008. Wat zijn de geheimen van succesvolle teams? ‘Plan, People, Passie!', aldus Robin. ‘Met een plan, een goede samenwerking en betrokkenheid kan je mooie resultaten behalen. Accepteer elkaars verschillen, bewonder elkaars talenten op weg naar ons gezamenlijk doel.’ Met deze prachtige woorden zijn alle deelnemers in kleine groepjes met elkaar in gesprek gegaan.

Opbrengst rondetafelgesprekken
Als je met elkaar in gesprek gaat, ontstaan nieuwe inzichten en ideeën. Mensen leren van elkaar en vullen elkaar aan. Zo ook deze middag, waar een belangrijke vraag naar voren kwam: hoe betrekken we jonge huurders bij de bewonerscommissies en de activiteiten? Het leverde concrete suggesties op: organiseer activiteiten in het weekend of in de avond zodat (jonge) werkende huurders aan kunnen sluiten, start een appgroep in woongebouwen waar meer jongeren wonen of benader mensen juist persoonlijk en breng jonge medewerkers van Kennemer Wonen in contact met jonge huurders.
Tijdens de gesprekken bleek ook dat sommige bewonerscommissies meer willen samenwerken met wijksteunpunten. Daarnaast kwam de tip om elkaar uit te nodigen om te kijken in elkaars ‘keuken’. Een wel heel concreet plan kwam van twee bewonerscommissies die van plan zijn samen iets te organiseren voor de huurders uit de buurt. De gesprekken aan tafel hadden nog veel langer mogen duren; aan enthousiasme en gesprekstof geen gebrek!

Resultaten na Bewonerscommissiedag 2022
Na de mooie Bewonerscommissiedag in 2022 is Kennemer Wonen aan de slag gegaan met de kennis en informatie die is opgehaald. Ook in 2023 bleven wijkconsulenten en/of wijkbeheerders aangesloten bij verschillende vergaderingen om nog beter te weten wat er speelt in de wijk. Dat werd door iedereen zeer gewaardeerd. Daarnaast heeft Kennemer Wonen budgetten voor ontmoeting en verbinding beschikbaar gesteld en deze zijn goed gebruikt. En zo zijn er nog meer mooie voorbeelden te noemen. Samen zetten we ons in voor een prettige woonomgeving zodat iedereen zich thuis voelt in de wijk. We danken de betrokken en actieve bewonerscommissies en huurdersorganisaties hartelijk, want: een Thuis maken we Samen.

Doe mee!
Bent u enthousiast geworden en zet u zich graag in voor uw buurt en buurtbewoners en een prettige leefomgeving? Word dan lid van een bewonerscommissie of huurdersvereniging en wie weet zien we u volgend jaar op de Bewonerscommissiedag! Om u aan te melden of om meer informatie te ontvangen, stuurt u een berichtje naar info@kennemerwonen.nl