Dienstverlening in tijden van corona

Het coronavirus heeft nog steeds veel invloed op onze dagelijkse leven. Dit zal voorlopig ook nog zo blijven. Uiteraard is het belangrijkste dat we gezond blijven. Wij kunnen ons voorstellen dat er situaties zijn, of ontstaan waar vóór de uitbraak van corona geen sprake van was. In deze onzekere periode bieden wij u graag houvast. Bijvoorbeeld door onze dienstverlening op een veilige manier door te laten gaan. Op een manier waarbij uw gezondheid en die van onze medewerkers voorop staat en u een steuntje in de rug te geven als u dat nodig heeft. Wij hebben het volgende op een rijtje gezet:

Heeft de coronacrisis invloed op uw inkomen?
Heeft of verwacht u door de coronacrisis dat u moeite krijgt met het betalen van uw huur? Neem dan zo snel mogelijk contact met op met Kennemer Wonen. Samen kijken we naar een passende oplossing. De overheid biedt ook hulp voor mensen die getroffen zijn door de coronacrisis:

Huur betalen

Heeft u hulp nodig of bent u eenzaam?
Nog steeds is de oproep van de overheid om zoveel mogelijk thuis te blijven en afstand van elkaar te houden. Hierdoor ligt eenzaamheid op de loer. Omdat ook onze medewerkers minder bij de mensen thuis komen en minder de wijk in gaan, willen wij ons steentje bijdragen om eenzaamheid tegen te gaan. Heeft u behoefte aan persoonlijk contact? Wilt u iemand spreken om een aantal vragen te stellen, of wilt u gewoon even een praatje maken? Of kent u een huurder die wat extra aandacht kan gebruiken? Neem dan contact met ons op. U kunt ons bereiken via (072) 8 222 888.

Last van uw buren? Praten lost veel op.
Door de maatregelen vanwege het coronavirus zijn veel mensen, jong en oud, meer thuis dan anders. Er kunnen daardoor extra veel irritaties tussen buren ontstaan. Praten lost veel op! Luide muziek, spelende kinderen, een piano. Voor de één leuk, voor de ander een bron van ergernis. Soms loopt deze ergernis zo hoog op, dat de bom barst en er een conflict ontstaat. Heel vervelend en misschien niet nodig. Het is verstandig om op tijd en op een vriendelijke manier in gesprek te gaan met uw buren, als u zich aan zaken ergert. Lukt het niet om een goed gesprek te voeren? Dan kunt u hulp vragen bij De Bemiddelingskamer. U kunt De Bemiddelingskamer zonder kosten om hulp vragen. Getrainde vrijwilligers organiseren een gesprek tussen u en uw buren en treden daarbij op als neutrale gespreksleider. Samen zoeken zij met u naar een goede oplossing. De Bemiddelingskamer werkt voor alle inwoners in de gemeenten, huurders en huiseigenaren. Bemiddeling nodig? Neem dan contact op met De Bemiddelingskamer via info@debemiddelingskamer.nl of per telefoon: Castricum/Uitgeest (06) 41 19 86 06, Bergen/Heiloo (06)  39 83 95 15, Alkmaar (06) 24 36 81 53 of kijk op: www.debemiddelingskamer.nl