Huurappartementen Polderhof Alkmaar opgeleverd

Op donderdag 13 juli jl. zijn de 14 huurwoningen in fase 2 van het plan Polderhof opgeleverd. Met nul punten op de opleverlijsten, zijn de sleutels met bloemen en cadeaubon overhandigd aan de huurders. Zij kunnen nu aan de slag om er een gezellig thuis van te maken.

Op dit moment wordt de bestrating rondom het winkelcentrum aangelegd. Na de bouwvak zal naar verwachting de algehele opening van winkelcentrum Oudorp plaatsvinden, waarmee de gehele herontwikkeling van het winkelcentrum is afgerond. Fase 1, eveneens bestaande uit 14 huurwoningen van Kennemer Wonen in combinatie met 20 koopwoningen, waren al eerder opgeleverd.

Nieuwbouw Polderhof bestaat uit 48 woningen en 3.700m2 commerciële ruimte op de begane grond, ontwikkeld door Heddes Bouw & Ontwikkeling. In het Winkelcentrum Polderhof zijn een grote supermarkt, verschillende kleinere winkelruimten en een nieuwe bibliotheek gevestigd. Boven het winkelcentrum zijn 20 koopappartementen en 28 huurappartementen gerealiseerd die uitkijken op een gemeenschappelijke verhoogde groene binnentuin. In samenwerking met de lokale ondernemers, de buurt en de gemeente is deze gefaseerde herontwikkeling haalbaar gemaakt en gerealiseerd.