Kennemer Wonen biedt helpende hand aan ruim 1.000 huurders

Vrijdag 7 april staken ruim 65 betrokken medewerkers van Kennemer Wonen de handen uit de mouwen bij haar huurders. Tijdens de zogenoemde KW Doet en Ontmoet dag werden de dagelijkse werkzaamheden vervangen door tuin- en schilderwerkzaamheden, huishoudelijke klussen en bewonersactiviteiten bij ruim 1.000 huurders.

Kennemer Wonen heeft de bekende NL Doet dag naar haar eigen hand gezet. Een dag waarop de medewerkers zich inzetten om anderen te helpen. Die hulp werd in voorgaande jaren aangeboden aan maatschappelijke organisaties. Dit jaar bij haar huurders en hun leefomgeving. De klussen zijn met zorg geselecteerd veelal in overleg met bewonerscommissies en huurdersorganisaties. Zo hebben ruim veertig mensen tuinwerkzaamheden bij onze woningen uitgevoerd in de gemeenten Bergen, Castricum en Alkmaar en zijn er in Egmond, Uitgeest en Alkmaar gemeenschappelijke ruimtes geschilderd. In Heiloo zijn de balkons schoongemaakt, ramen gelapt en in Uitgeest en Alkmaar zijn bewonersactiviteiten georganiseerd.

Directeur-bestuurder Dick Tromp: “Als maatschappelijke regionale corporatie voelen wij ons betrokken bij het wel en wee van onze huurders en vinden wij het belangrijk om ons ook op deze manier in te zetten voor onze huurders. De insteek was tweeledig. Enerzijds het ‘doen’, de helpende hand bieden, anderzijds het “ontmoeten” van de huurder. Waarbij we zoveel mogelijk geprobeerd hebben die twee te combineren. Door de klussen samen met de huurders op te pakken zijn we daar goed in geslaagd. In alle opzichten een waardevolle dag en voor herhaling vatbaar.”