Kennemer Wonen ontmoet bewoners en steekt samen de handen uit de mouwen

Ruim 1.000 bewoners verheugd met bezoek en extra helpende handen
Vrijdag 14 september hielpen ruim 70 betrokken medewerkers van woningcorporatie Kennemer Wonen bewoners met niet-alledaagse klussen. Tijdens de zogenoemde 'KW Doet dag' werden de dagelijkse werkzaamheden vervangen door tuin- en schilderwerkzaamheden, huishoudelijke klussen en bewonersactiviteiten bij bijna 1.000 bewoners.

Vijfde jaar KW Doet
Kennemer Wonen heeft de bekende ‘NL Doet dag’ naar haar eigen hand gezet en organiseert deze dag voor het vijfde jaar. Medewerkers pakken niet-alledaagse klussen op die anders blijven liggen bij complexen of in de omgeving. Veelal in goed overleg met huurdersverenigingen en bewonerscommissies. Zo heeft het zeven hoge trappenhuis in de Waalstraat een opfrisbeurt gekregen door het te schilderen. Op diverse locaties in Alkmaar en Bergen zijn bewonersactiviteiten georganiseerd zoals oud Hollandse spelletjes spelen, een rondje op de duo-fietsen, pannenkoeken of appeltaart bakken en picknicktafels schilderen met kinderen. In Uitgeest, Heiloo en Bergen werden tuinen opgeknapt met nieuwe bloemen en planten(bakken) en werd er een nieuw tuinbankje geplaatst. 

Prettig wonen meer dan alleen de woning
Als maatschappelijk betrokken regionale woningcorporatie vinden wij het belangrijk dat we ons ook op deze manier inzetten. Voor onze bewoners maar ook voor de buurt. Prettig wonen is meer dan alleen de woning. KW Doet zorgt ervoor dat we enerzijds onze bewoners ontmoeten en anderzijds samen de handen uit de mouwen steken als het om de leefomgeving gaat. We merken veel waardering voor de activiteiten die we deze dag ondernemen bij onze huurders en de buurt en daar doen we het voor! Samen bereiken we meer. In alle opzichten een waardevolle dag.” aldus directeur-bestuurder Dick Tromp.