Stichting Zelfstandig Wonen Heiloo ontvangt sleutels

Woensdag 18 januari reikte Dick Tromp, directeur-bestuurder van Kennemer Wonen, de sleutel uit aan de bestuursleden Jos Mascini en Loek Stuifbergen van Stichting Zelfstandig Wonen Heiloo (SZWH). In de 14 driekamerappartementen komen jongvolwassenen (van 18 jaar tot 30 jaar) met een licht verstandelijke beperking, die met enige hulp zelfstandig kunnen wonen.

Stichting Zelfstandig Wonen Heiloo (SZWH)
De bouw van deze levensloopbestendige woningen is op initiatief van SZWH tot stand gekomen. SZWH is een kleinschalig ouderinitiatief, actief vanaf 2008, met als doel appartementen in Heiloo te realiseren voor jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking, die met enige hulp zelfstandig kunnen wonen. Jos Mascini en Loek Stuifbergen, bestuursleden van SZWH, zijn enthousiast over de oplevering van dit project in Nieuw Varne in Heiloo. “Samen met Kennemer Wonen zijn woningen gerealiseerd die onze toekomstige bewoners de kans bieden samen van veel woonplezier te genieten". Voor alle 14 appartementen is inmiddels een huurder gevonden.

Bouw
Het gebouw is door Kerssens de Ruiter Architecten ontworpen en door T&G gebouwd. Het ontwerp is samen met het bestuur van SZWH, de gemeente Heiloo en Kennemer Wonen tot stand gekomen. De architectuur van het gebouw is enerzijds afgestemd op de zorgwoningen van Magentazorg die vorige week zijn opgeleverd, en anderzijds op de overige woningen van het nieuwbouwproject. Het betreft een moderne invulling op basis van een traditionele stijl die geldt voor het hele nieuwbouwproject Varne Buiten. Zo zijn de gebruikte materialen duurzaam en onderhoudsarm. De meeste woningen hebben een ruim balkon op het zuiden en de gemeenschappelijke ruimte op de begane grond heeft een privéterras en gezamenlijke tuin.
Sleuteloverdracht Stichting Zelfstandig Wonen Heiloo
Op de foto van links naar rechts: Jos Mascini en Loek Stuifbergen (bestuursleden SZWH) ontvangen de sleutel van Dick Tromp, directeur-bestuurder van Kennemer Wonen.

Kennemer Wonen verhuurt, verbetert en bouwt betaalbare en energiezuinige huurwoningen voor met name de sociale doelgroep in de regio Kennemerland. Onze missie is voldoende goede huurwoningen met passende woonlasten in gevarieerde wijken voor onze klanten van nu en in de toekomst. Omdat wij vinden dat iedereen een thuis moet hebben in een gevarieerde leefomgeving. Daaraan werken we samen met (toekomstige) bewoners, huurdersorganisaties, gemeenten, welzijns- en zorgorganisaties en marktpartijen. Onze medewerkers doen dit met plezier vanuit sociale betrokkenheid.