Twintig nieuwe woningen voor Rivierenbuurt in Oudorp Alkmaar

Sinds deze week is Alkmaar twintig nieuwe woningen en huurders rijker. Het afgelopen jaar heeft Kennemer Wonen verouderde garageboxen op locatie vervangen door twintig grondgebonden woningen. Inmiddels zijn de woningen opgeleverd en zijn bijna alle sleutels uitgereikt aan de nieuwe bewoners. Krista Walter, directeur-bestuurder van Kennemer Wonen overhandigde de sleutels aan mevrouw de Graaf, één van de blije huurders aan de Waalstraat in Alkmaar. Krista Walter: “De woningnood is hoog. De behoefte aan nieuwbouw & sociale huurwoningen is enorm. We werken er dagelijks hard aan. Mooi dat we deze nieuwe, betaalbare en duurzame woningen nu opleveren! Daarbij dank ik iedereen die daaraan heeft bijgedragen. Een thuis maken we samen!”

Garageboxen vervangen door energiezuinige woningen
“Onze kernactiviteit is zorgen voor betaalbare huurwoningen, het verhuren van opslagruimte is in sommige gevallen een aanvullende dienst. Met de grote vraag naar meer woningen, hebben wij gekeken naar de mogelijkheid om de verouderde garageboxen op deze locatie te vervangen door woningen. En met succes!” vervolgt Krista Walter. Op de plek waar voorheen verouderde garageboxen stonden aan de Maas- en Waalstraat, zijn twintig levensloopbestendige woningen gebouwd. Levensloopbestendig wil zeggen voor alle leeftijden, van jong tot oud, en tegelijkertijd rolstoeltoegankelijk. Daarnaast zijn de woningen voorzien van duurzame installaties, een groen sedum dak, zonnepanelen en aangesloten op stadswarming. De woningen zijn daarmee gasloos en energiezuinig met als doel de woonlasten van de bewoners te verlagen. “We werken duurzaam, met oog voor de toekomst,” aldus Walter.

Twee- en driekamerwoningen
De nieuwe woningen bestaan uit veertien tweekamerwoningen en zes driekamerwoningen, allen gelegen op de begane grond. De woningen hebben een voordeur en berging aan de straatkant en een gezamenlijke binnentuin. Mevrouw de Graaf: “In april 1995 ben ik in deze buurt komen wonen en in mei 2023 heb ik de sleutel gekregen van mijn nieuwe woning. Inmiddels zijn mijn kinderen het huis uit en had ik niet zo'n grote woning meer nodig. Het was best een lastige keuze, maar heb uiteindelijk toch de stap genomen om kleiner te gaan wonen. Ik kan lekker in deze buurt blijven, en mijn vorige woning komt weer beschikbaar voor nieuwe huurders. Ik hoop hier nog jaren te genieten!”

Meer betaalbare woningen
“Ik wens mevrouw de Graaf en de overige bewoners van de woningen aan de Maas- en Waalstraat veel woonplezier in hun nieuwe woning. Tegelijkertijd blijven wij ons inzetten voor meer betaalbare huurwoningen, om in de toekomst nog meer mensen een prettig (t)huis te kunnen bieden,” sluit Krista Walter af.

De oplevering van deze woningen in Alkmaar, zijn de eerste opgeleverde nieuwbouwwoningen in 2023. Momenteel wordt er door Kennemer Wonen op meerdere locaties binnen ons werkgebied druk gebouwd, waaronder bijvoorbeeld de recente start van de bouw van 18 appartementen in Vroonermeer-Noord. Kijk voor alle actuele projecten op www.kennemerwonen.nl/ik-zoek/projecten.


Krista Walter (rechts) overhandigt de sleutels aan mevrouw De Graaf.De nieuwe woningen aan de Waalstraat in Alkmaar.