Kennemer Wonen laat maatschappelijke betrokken hart zien

Vrijdag 27 mei staken ruim 50 betrokken medewerkers van woningcorporatie Kennemer Wonen de handen uit de mouwen. Tijdens de zogenoemde KW Doet dag werden de dagelijkse werkzaamheden vervangen door werkzaamheden bij vier maatschappelijke organisaties in de regio.
           
Kennemer Wonen heeft de bekende NL Doet dag naar haar eigen hand gezet en organiseert nu al een aantal jaren een dag waarbij zij maatschappelijke organisaties ondersteunen met diverse klussen.
 
Zo is er met ruim 30 mensen bij de GAS!Fabriek in Alkmaar de hele dag geschilderd en zijn er tuinwerkzaamheden verricht. Bij zorginstelling De Cameren in Limmen van de Viva! ZorgGroep en bij het wijkcentrum De Daalder van Magentazorg is intensief geholpen met activiteiten voor (dementerende) ouderen. Bij complex de Breelaan in Bergen waar stichting Philadelphia is gehuisvest met ‘begeleid wonen’ zijn de algemene ruimten en gangen geschilderd.
 
Bij elke organisatie zijn de medewerkers met open armen ontvangen. “We zijn heel blij met de hulp van Kennemer Wonen. Er is enorm hard gewerkt. Dit helpt ons een grote stap dichtbij de herbestemming van dit culturele erfgoed waar straks ‘Samen werken, leren en elkaar ontmoeten.” Aldus Claire Bruin van stichting Behoud GAS!Fabriek.
 
“Als maatschappelijk betrokken regionale woningcorporatie vinden wij het belangrijk dat we ons ook op deze manier voor het werkgebied inzetten. Het was een echte win-win dag voor alle partijen. De organisaties en mensen waren enorm blij met de hulp en onze medewerkers hadden met elkaar een leuke dag”, aldus directeur Dick Tromp.