Kennemer Wonen stelt als eerste corporatie de MijnEnergie app beschikbaar

Sinds deze maand heeft Kennemer Wonen, als eerste corporatie in Nederland, de MijnEnergie app beschikbaar gesteld voor haar huurders.

De MijnEnergie app is speciaal ontwikkeld voor huurders en geeft inzicht in het energieverbruik. Handige grafieken laten direct zien wanneer een huurder veel energie verbruikt. Maar ook welke invloed bijvoorbeeld het weer heeft op het energieverbruik. En die inzichten zorgen ervoor dat een huurder precies weet wat hij kan besparen. Tevens kan het verbruik vergeleken worden met een soortgelijk huishouden.

Verlagen van Woonlasten
“Het onderwerp Woonlasten staat hoog op de agenda bij Kennemer Wonen. De MijnEnergie app is bedoeld om mensen inzicht te geven in hun eigen energieverbruik en met dit inzicht de energierekening te verlagen. Daarom heeft Kennemer Wonen besloten om haar huurders de app als eerste corporatie in Nederland aan te bieden,” aldus Ed Stekelenburg, manager Klant & Markt van Kennemer Wonen.

Energietest voor maximaal resultaat
Om het maximale resultaat te behalen, is een energietest in combinatie met het gebruik van de app een ideale combinatie. In september ontvangen alle huurders van Kennemer Wonen een brief met meer informatie. Hierin staat informatie over de app en over de WoonEnergie adviseur, die in de maanden september en oktober langs kan komen om vrijblijvend een energietest af te nemen. Als het nodig is, kan de adviseur ook helpen met het installeren van de app.

Initiatief van WoonEnergie
De MijnEnergie app is een initiatief van WoonEnergie. WoonEnergie is in 2002 opgericht door Aedes – de overkoepelende brancheorganisatie voor woningcorporaties - in samenwerking met woningcorporaties om de belangen van huurders te behartigen in de geprivatiseerde energiemarkt. Zij levert 100% groene stroom en biedt huurders een product met een Top 3 prijsgarantie. De dienstverlening van WoonEnergie kan worden samengevat als het leveren van betaalbare duurzame energie en goede service aan huurders.

Kijk voor meer informatie op www.woonenergie.nl.

Op de foto vlnr: Nicole Voordenhout van WoonEnergie, Anne Blom en Fonda Dekker van Kennemer Wonen en mevrouw Oudewortel, huurster van Heegemundehof.