Gasloos wonen

Kennemer Wonen vindt duurzaamheid belangrijk. Wij werken naar een toekomst waarin we zo min mogelijk afhankelijk zijn van brandstoffen zoals gas. Kennemer Wonen wil daarom haar woningen geschikt maken voor elektrisch koken. Dat is goed voor het klimaat, goedkoper en veiliger voor de huurder.

Veel gevraagd over Gasloos wonen

Veel gestelde vragen gasloos wonen 444 galerijwoningen Rivierenbuurt

Algemeen

Hier vind je de meest gestelde vragen over gasloos wonen voor de 444 galerijwoningen in de Rivierenbuurt.

Ik wil op gas koken. In mijn keuken zit geen gaskraan: wat nu?

Algemeen

Heeft uw woning nog wel een gasmeter? Dan kunt u op eigen kosten een gaskraan laten installeren. U moet hiervoor wel toestemming aan ons vragen. Toestemming vraagt u aan via zelf klussen.

Wanneer wordt mijn woning gasloos gemaakt?

Algemeen

Kennemer Wonen vindt duurzaamheid en betaalbaarheid belangrijk. Wij verduurzamen daarom de komende jaren de woningen met een slecht energielabel, om op die manier het energieverbruik van uw woning te verlagen. Dit doen wij door in eerste instantie te zorgen voor goede isolatie, ventilatie en waar mogelijk zonnepanelen.

Wij verduurzamen de woningen zoveel mogelijk complexgewijs. Als uw woning aan de beurt is, krijgt u hier ruim van tevoren bericht over.

 Het compleet gasloos maken van woningen vindt momenteel alleen plaats bij een aansluiting op het warmtenet van HVC of bij nieuwbouw.

Vanaf 2023 zullen wij wel een proef starten met het plaatsen van (hybride) warmtepompen op het moment dat uw Cv-ketel aan vervanging toe is en uw woning hier geschikt voor is. Bij het plaatsen van een hybride warmtepomp is er echter ook nog een gasgestookte Cv-ketel aanwezig.

Veel gestelde vragen over het gasloos wonen voor de 280 portiekwoningen in de Rivierenbuurt.

Algemeen

Hier vindt u de meest gestelde vragen over het gasloos wonen voor de 280 portiekwoningen in de Rivierenbuurt.

veel gestelde vragen gasloos maken Rivierenbuurt