politiekeurmerk

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is een keurmerk voor woningen die voldoende zijn beveiligd. Bij woningen met dit keurmerk zijn inbraakvertragers aangebracht (zoals extra zware sloten) en hebben geen zwakke plekken die het een inbreker makkelijk maken om de woning binnen te komen. Woningen met dit keurmerk hebben 50% minder kans op inbraak.

Veel gevraagd over politiekeurmerk

Wat is het Politiekeurmerk Veilig Wonen?

Algemeen

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen helpt woninginbraak, overlast, vandalisme en criminaliteit op straat te verminderen. Het keurmerk stelt eisen aan het ontwerp van de woonomgeving, het wooncomplex, de individuele woning en voorzieningen. Bij voorzieningen moet men denken aan verlichting en begroeiing in de wijk. Voldoet een woning aan al deze veiligheidseisen, dan kan de bewoner een certificaat ontvangen van een erkend bedrijf. Dit kan een korting opleveren als u een inboedelverzekering afsluit.

Het politiekeurmerk Veilig wonen is verlopen. Wat kan ik doen?

Algemeen

Als uw politiekeurmerk Veilig Wonen is verlopen, dan zult u deze zelf moeten laten verlengen? Zowel de kosten van het certificaat als de aanpassingen die nodig zijn, moet u zelf betalen. Kennemer Wonen ondersteunt u graag met technisch advies.

Waarom investeert Kennemer Wonen niet meer in het verlengen van het politiekeurmerk?

Algemeen

Het blijkt niet haalbaar om aan de constant veranderende eisen te blijven voldoen. Het politiekeurmerk stelt niet alleen eisen aan de woning zelf. Ook aan de woonomgeving zoals aan de verlichting en de begroeiing in de wijk worden eisen gesteld. Dit zijn zaken die liggen bij de gemeente. Hier hebben wij geen invloed op. Om die reden hebben wij besloten het certificaat niet te verlengen.