Achttien duurzame huurappartementen Duc van Tol in Limmen met voorrang voor doorstromers

De bouwwerkzaamheden van nieuwbouwproject Duc van Tol in Limmen zijn in volle gang. Voordat de bouwvak aanbreekt, is het metselwerk gereed en zijn de werkzaamheden aan het dak afgerond. Wanneer alles volgens planning verloopt, kunnen de appartementen halverwege november 2019 worden verhuurd. De gemeente Castricum en Kennemer Wonen hebben besloten de appartementen met voorrang toe te wijzen aan ‘doorstromers’. De appartementen komen in eerste instantie beschikbaar voor huurders die een eengezinswoning achterlaten binnen de sociale huur in de gemeente Castricum.

Twee- en driekamerappartementen
In oktober 2018 is HSB gestart met de bouw van het project Duc van Tol aan de Berkenlint in Limmen. Het nieuwe appartementengebouw bestaat uit 18 sociale huurappartementen, verdeeld in 8 tweekamerappartementen en 10 driekamerappartementen. De appartementen worden gasloos en energieneutraal opgeleverd. Elk appartement wordt voorzien van trippelglas, een warmtepomp, en op het dak worden 144 zonnepanelen gelegd. De betaalbare huurappartementen variëren tussen de 65 en 70m2 en beschikken over een balkon of terras. De woningen zijn drempelloos en bereikbaar met een lift en hierdoor geschikt voor alle leeftijden. Er is een optimaal gevoel van veiligheid door een intercomsysteem en een gesloten entree.

Doorstroming
De 18 huurappartementen komen in eerste instantie beschikbaar voor huurders die in aanmerking komen voor een sociale huurwoning en een eengezinswoning binnen de sociale huur in de gemeente Castricum achterlaten. Aanvullende voorwaarden zijn dat huurders ingeschreven moeten staan als woningzoekende bij SVNK (Sociale Verhuurders Noord-Kennemerland) en het huishoudinkomen niet hoger is dan € 38.035,-.

Oplevering en inschrijving
De verwachte oplevering is halverwege november 2019. De woningen worden als sociale huurwoning verhuurd via het woonruimteverdeelsysteem van Sociale Verhuurders Noord-Kennemerland (SVNK). De huurprijs voor de driekamerwoningen wordt € 651,- per maand, voor de tweekamerwoningen is dat € 607,-. Dit is excl. servicekosten van ongeveer € 30,- per maand. Om te reageren en voor meer informatie over de appartementen en alle toewijzingscriteria, kunt u vanaf donderdag 1 augustus terecht op www.svnk.nl. De sluitingsdatum om te reageren is woensdag 14 augustus.