Buurtbemiddeling behaalt opnieuw Plus-kwaliteitskeurmerk

Bewoners van de gemeente Heiloo, Bergen, Uitgeest, Castricum of Alkmaar, die een conflict hebben met de buren en daar zelf niet uitkomen, kunnen een beroep doen op buurtbemiddeling. Buurtbemiddeling is een methode om buren die onderling problemen met elkaar hebben, in gesprek te brengen. Daarbij bieden goed getrainde vrijwillige bemiddelaars hulp. Veel van deze conflicten worden opgelost! Buurtbemiddeling is voor bewoners geheel gratis.

Kwaliteitskeurmerk
Stichting De Bemiddelingskamer, uitvoerder van buurtbemiddeling, heeft onlangs het PLUS-certificaat opnieuw behaald voor alle bovengenoemde gemeenten. De PLUS-certificaten worden uitgegeven door het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid). Het CCV heeft een strenge kwaliteitstoets ingesteld voor buurtbemiddeling. Het PLUS-certificaat is de hoogst haalbare landelijke certificering.

De gemeenten en woningcorporaties, waaronder Kennemer Wonen, zijn financiers van Buurtbemiddeling. Meer informatie vindt u op www.debemiddelingskamer.nl Wilt u vrijwillige bemiddelaar worden? Er is nog ruimte in Alkmaar, Uitgeest en Castricum.