Casco-bouw van woningen Verspyckweg in Bergen aan Zee staat overeind

Bouw twaalf NOM-woningen in Bergen aan Zee verloopt voorspoedig

Kennemer Wonen is begonnen met de bouw van twaalf uiterst duurzame en toekomstbestendige woningen aan de Verspyckweg in Bergen aan Zee. De casco-bouw van de woningen is reeds voor de bouwvak gerealiseerd. “Nul-op-de-meter woningen zorgen dat de energierekening, en daarmee de woonlasten voor de huurder, aanzienlijk worden verlaagd en dragen bij aan een duurzaam klimaat”, aldus Dick Tromp, directeur-bestuurder van Kennemer Wonen.

Duurzaam en toekomstbestendig
De woningen worden zeer duurzaam en toekomstbestendig uitgevoerd. Een zogenaamde nul-op-de-meter (NOM) woning wekt evenveel energie op, als nodig is voor het huis en het huishouden, of levert zelfs meer energie op. Er worden slimme installaties geplaatst, waarmee energie wordt opgewekt vanuit natuurlijke bronnen. Op de daken worden zonnepanelen aangebracht en in de woning een lucht-water combi warmtepomp en extra isolatieglas. Kortom; eigen energieopwekking die wordt gebruikt voor verwarming van de woning, warm tapwater en voor huishoudelijke apparaten. De woningen krijgen geen gasaansluiting. Gelet op de toekomstbestendigheid, voldoen de woningen tegelijkertijd aan de (rollator) toegankelijkheidseisen van Kennemer Wonen.

Energieprestatievergoeding (EPV)
Door de combinatie van bouwkundige maatregelen en toegepaste installaties kunnen de woningen ‘all-electric’ en als nul-op-de-meter worden uitgevoerd. Huurders van een NOM-woning hebben een zeer lage energierekening. Voor alle investeringen die Kennemer Wonen heeft gedaan om de woning NOM te maken, betaalt de huurder een EPV vergoeding van 80,- euro per maand. “Dankzij de EPV krijgt de huurder een comfortabele en duurzame woning tegen niet of nauwelijks stijgende lasten. Op deze manier kunnen wij NOM-woningen realiseren en komt het behalen van onze duurzaamheidsdoelstellingen dichterbij,“ aldus Tromp.

Omgeving
De woningen worden gebouwd in blokken van 4x3 woningen en krijgen allemaal een terras.
Het gebied rondom de woningen wordt passend bij het omliggende duinlandschap ingericht en is voor algemeen gebruik door de bewoners. De bergingen van de woningen liggen centraal in het plan tussen de bouwblokken. Op het terrein worden twintig parkeerplaatsen aangelegd.

Planning
De woningen worden eind 2019 voor verhuur aangeboden via het woonruimteverdeelsysteem van Sociale Verhuurders Noord-Kennemerland (SVNK) op www.svnk.nl. Als de bouw voorspoedig verloopt, kunnen de woningen in het eerste kwartaal van 2020 verhuurd worden. De huurprijs voor de woningen wordt maximaal € 651,- per maand (prijspeil 2019).


Casco-bouw woningen Verspyckweg

 
Artist Impression woningen Verspyckweg