Eerste werkdag voor Kennemer Wonen en Landschap Noord-Holland in verduurzaamd kantoor Heiloo

Vanaf maandag 25 maart is het kantoor aan de Schuine Hondsbosschelaan ‘bewoond’. Kennemer Wonen en Landschap Noord-Holland verhuisden afgelopen weekend naar het duurzame kantoor. Vandaag beginnen de medewerkers aan hun eerste werkdag in Heiloo. In één jaar werd het pand, eigendom van Kennemer Wonen, volledig gerenoveerd tot een energieneutraal kantoor. Dick Tromp, directeur-bestuurder van Kennemer Wonen: “Een grote wens voor beide organisaties gaat hiermee in vervulling: een volledig energieneutraal en duurzaam pand met een passende uitstraling. Een bestaand pand dat wordt hergebruikt voor gezamenlijke huisvesting, midden in het werkgebied.”

Duurzaamheidsmaatregelen
Het kantoor is volledig energieneutraal door plaatsing van zonnepanelen, een lucht-water warmtepomp, extra zware isolatie en triple glas. Het pand is afgesloten van aardgas. Er is gekozen voor natuurlijke energiebronnen, minimaliseren van het waterverbruik door waterbesparend sanitair en kranen en het gebruik van LED verlichting met sensoren. Het pand past uitstekend bij de ambities van beide organisaties. “Door één pand met elkaar te delen, is er geen tweede kantoor nodig. Dankzij de gedeelde kantine, receptie en vergaderruimten besparen we ruimte en geld. Het is een fijne plek in het groene Heiloo die medewerkers uitnodigt om een plek te kiezen waar zij prettig werken. Een kantoor waar we samenwerking en verbinding stimuleren en wat de dienstverlening naar onze klanten, samenwerkingspartijen en omgeving ten goede komt.“ aldus Ernest Briët, directeur van Landschap Noord-Holland.

Officiële Opening
Medio juni wordt op feestelijke wijze de officiële opening van het kantoor gevierd met samenwerkingspartners. Ook de direct omwonenden nodigen wij hiervoor uit, omdat zij de afgelopen periode veel om en met het pand hebben zien gebeuren. Het thema Duurzaamheid zal die dag centraal staan. Wilt u meer weten over het kantoor? Kijk op www.kennemerwonen.nl/duurzaamkantoor.


Dick Tromp - Kennemer Wonen (links) en Ernest Briët - Landschap Noord-Holland, openen het kantoor voor de medewerkers.


Kantoor aan de Schuine Hondsbosschelaan in Heiloo.