FSC Nederland zet Kennemer Wonen in de schijnwerpers

Kennemer Wonen is uitgeroepen tot een van de 25 corporaties die laten zien hoe ze stappen zetten op het gebied van duurzaam bouwen. Woensdag 16 november werd op het congres van Duurzaam Gebouwd de selectie van 25 corporaties gepresenteerd. De WoCo25 zet corporaties in de schijnwerpers die zich onderscheiden met doordacht beleid of innovatieve projecten. WoCo25 is een initiatief van FSC Nederland.

Mark Kemna, FSC Nederland, licht toe: “Woningcorporaties zijn invloedrijke spelers als het gaat om klimaatvriendelijk bouwen. We hebben ze uitgedaagd dat dan ook te laten zien. Compliment aan de corporaties als Kennemer Wonen die daar transparant over zijn en daarom zijn opgenomen in de selectie van WoCo25. WoCo25 heeft bovendien tot doel corporaties te tonen dat klimaatbeleid verder gaat dan de geijkte energetische maatregelen. Bouwen met duurzame materialen als hout heeft een enorme potentie die meer aandacht verdient.”

Voor de jury van WoCo25 gaven de initiatieven zoals de eerste corporatie in Nederland die de MijnEnergie app beschikbaar stelt voor haar huurders en het plaatsen van zonnepanelen op 4.000 woningen zonder dat daar een huurverhoging voor in rekening wordt gebracht de doorslag. Daarnaast viel het de jury op dat bewonersbetrokkenheid een belangrijk onderdeel is van het duurzaamheidsbeleid van Kennemer Wonen. Door verduurzaming te koppelen aan betaalbaarheid slagen zij erin de woonlasten van de huurders te verlagen.

Meer weten over het initiatief WoCo25 van FSC Nederland? Lees hier meer >