Hoogste punt achttien sociale huurwoningen Vroonermeer-Noord bereikt

Het hoogste punt van de nieuwbouw van achttien sociale huurwoningen op de locatie Vroonermeer-Noord in Alkmaar is bereikt! Woensdag 18 oktober is dit op feestelijke wijze gevierd door Kennemer Wonen met omwonenden, huurdersorganisaties, gemeente en aannemer. De vlaggen zijn gehesen door Krista Walter, directeur-bestuurder Kennemer Wonen, Jasper Nieuwenhuizen, wethouder wonen gemeente Alkmaar en Jan Piet Konijn, directeur ToekomstGroep. Daarmee komt de oplevering van de achttien appartementen steeds dichterbij.

Woningnood
Krista Walter: “Het hoogste punt is bereikt, dat is een mooi moment om bij stil te staan. Dit betekent dat de oplevering van achttien sociale huurwoningen dichterbij komt. En dat is hard nodig! De woningnood is hoog. Gemeente en wooncorporaties hebben samen een belangrijke maatschappelijke opgave. We moeten veel meer sociale huurwoningen toevoegen. Daar zetten we ons dagelijks voor in! Woningen die hard nodig zijn voor bewoners die willen doorstromen en/of nieuwe woningzoekenden.”

Feestelijke viering
Na een korte toespraak van Krista Walter, Jasper Nieuwenhuizen en Jan Piet Konijn, zijn de vlaggen gehesen. Hoog in de hijsbalk, die symbolisch op gelijke hoogte hing met het hoogste punt van de woningen. Het moment werd feestelijk afgesloten met alle aanwezigen onder het genot van een lekker stuk flammkuchen en/of een heerlijk vers bereide smoothie op de bouwplaats. Een heerlijke traktatie om vol energie verder te gaan met de bouw van de woningen.

18 appartementen
Er komen achttien driekamerappartementen van ongeveer 74 m2. De woningen zijn duurzaam, worden aangesloten op het warmtenet, hebben een gemeenschappelijke lift en parkeren is geregeld op openbaar terrein. “Woningbouw is ook in Alkmaar een topprioriteit. Iedereen kent wel iemand die op zoek is naar een woning. Het plan Vroonermeer bestaat uit ca 750 woningen waarvoor ook grote belangstelling was. Het is een prachtige Alkmaarse wijk geworden waar het prettig wonen, werken en recreëren is met een gevarieerd aanbod van woningen voor elke beurs. Deze appartementen zijn daar weer een welkome aanvulling op,“ aldus wethouder Jasper Nieuwenhuizen.

Oplevering woningen
In het eerste kwartaal van 2023 is ToekomstGroep in opdracht van Kennemer Wonen gestart met de bouw van de woningen. “Naar verwachting worden de woningen in het voorjaar van 2024 opgeleverd. Een mooi moment om naar uit te kijken en de nieuwe bewoners de sleutel te kunnen overhandigen van  hun nieuwe woning. De oplevering van meer sociale huurwoningen is, zoals gezegd, hard nodig. Een thuis voor iedereen!” sluit Krista Walter af.

In het midden (v.l.n.r.) Jasper Nieuwenhuizen, Krista Walter en Jan Piet Konijn hijsen de vlaggen voor het bereiken van het hoogste punt van de bouw met op de achtergrond de nieuwe woningen