Nieuwe fase voor bouw sociale huurwoningen in Groet en Schoorl

Een nieuwe fase voor de ontwikkeling en bouw van totaal 43 sociale huurwoningen in Groet en Schoorl. Wethouder Yvonne Roos-Bakker en Krista Walter, directeur-bestuurder van Kennemer Wonen zetten hun handtekening onder de anterieure overeenkomst, waarin afspraken zijn gemaakt over de ontwikkeling van beide nieuwbouwprojecten.
Yvonne Roos-Bakker: “Wij zetten er samen de schouders onder om meer sociale huurwoningen te realiseren in de gemeente Bergen. Met de handtekeningen onder deze twee projecten zetten we hier weer een stap in.”

Meer sociale huurwoningen
Op de plek van de voormalige Petrusschool in Groet worden 21 sociale huurappartementen gebouwd. De appartementen komen in een compact gebouw van drie lagen. De woningen zijn verdeeld in negen driekamerwoningen en twaalf tweekamerwoningen. In Schoorl komt ruimte vrij voor woningbouw op de locatie van het voormalige Rabobankgebouw. Het maakt plaats voor 22 sociale huurappartementen; twaalf tweekamerwoningen en tien driekamerwoningen.

Krista Walter: “‘We streven ernaar de woningen Nul-op-de-Meter (NOM) op te leveren. Randvoorwaarde in de volgende fase is dat we de woningen betaalbaar kunnen bouwen. We bouwen de tweekamerappartementen in Groet voor jongeren van 23 tot 28 jaar en de driekamerappartementen voor 65+-ers. De driekamerappartementen komen met voorrang beschikbaar voor bewoners van 65 jaar of ouder die een sociale eengezinswoning in de gemeente Bergen achterlaten voor gezinnen. Doorstroming is belangrijk bij nieuwbouw. Door die combinatie streven wij ernaar om meer mensen een woning te kunnen bieden die past bij hun huidige leefsituatie.” Voor Schoorl is nog geen specifieke doelgroep benoemd. Dit wordt de komende tijd nader bekeken.

Nul-op-de-meter
Door een combinatie van bouwkundige maatregelen en toepassing van duurzame installaties willen we alle woningen Nul-op-de-Meter (NOM) bouwen. Dit zorgt voor lagere energielasten voor de bewoners. Een woning wekt voldoende energie op voor het verbruik van gemeenschappelijke installaties én huishoudelijke apparaten. 

Yvonne Roos-Bakker (links) en Krista Walter snoeien symbolisch het groen op de locatie van de voormalige Petrusschool