Plannen voor nieuwbouw op locatie Ter Coulsterlaan in Heiloo

Vervanging van huidig complex kan zorgen voor toevoeging van circa 30 woningen

Het complex met 21 woningen aan de Ter Coulsterlaan in Heiloo is sterk verouderd. Er is uitgebreid onderzocht wat een juiste oplossing is voor dit complex. Kennemer Wonen heeft afgelopen week de bewoners geïnformeerd over nieuwbouwplannen op deze locatie.


Woningen toevoegen door nieuwbouw
De huidige staat van de woningen, in combinatie met de grote vraag naar sociale huurwoningen in Heiloo, hebben geleid tot dit nieuwbouwplan. “De plannen die wij nu hebben gemaakt, zorgen voor zeer duurzame woningen met meer woonkwaliteit voor onze huurders. Daarbij biedt dit plan de mogelijkheid om tegelijkertijd circa 30 extra betaalbare huurwoningen te realiseren, woningen waar een grote vraag naar is,” aldus Michiel van Baarsen, manager vastgoed van Kennemer Wonen.

Initiatief van Kennemer Wonen
In het plan wordt het huidige complex vervangen door nieuwbouw. De locatie leent zich uitstekend voor een complex met meer woningen dan het huidige aantal. “Het ontwerp is een initiatief van Kennemer Wonen. Wij denken dat we in totaal circa 50 betaalbare huurwoningen kunnen realiseren op deze locatie in Heiloo. Dat is goed nieuws voor de woningzoekenden,” vervolgt Van Baarsen.

Informeren van bewoners
Kennemer Wonen heeft de huidige bewoners reeds geïnformeerd over de nieuwbouwplannen. Met deze bewoners wordt de komende maanden gesproken over een sociaal plan. De omwonenden van het complex aan de Ter Coulsterlaan, zijn uitgenodigd voor een informatieavond over de plannen. Vervolgens zullen de plannen worden voorgelegd aan het gemeentebestuur en de gemeenteraad.


Artist impressie van het complex volgens de plannen van Kennemer Wonen