Start Bouw Oostweide

Vrijdag 9 juni is bouw van Oostweide fase 1 feestelijk van start gegaan. De aanwezigen werden toegesproken door Arnold Henselmans (directeur van Henselmans Ontwikkeling en Bouwbedrijf), Fred Dellemijn (wethouder van de gemeente Heiloo) en Dick Tromp (directeur-bestuurder van Kennemer Wonen).

Hierna werden er op feestelijke wijze de eerste (piket)palen geslagen door  de oudste koper Ben Kort en de jongste koper Simon Leerink, Fred Dellemijn, Dick Tromp en Henk Verbeek (projectontwikkelaar van Industrieterrein Oosterzij CV). Onder het genot van een hapje en een drankje werd er nog eens gefilosofeerd over de bouw van de nieuwe woningen.

In totaal worden hier 103 woningen gebouwd. Er komen koop- en huurwoningen; 30 driekamerappartementen, 48 tweekamerappartementen, 8 rijwoningen, 17 twee-onder-een-kapwoningen. Kennemer Wonen krijgt in dit project 36 sociale huurwoningen. Het gaat om 20 tweekamerappartementen en 16 driekamerappartementen. ‘Met deze aankoop voorzien we in de behoefte die er is naar sociale woningen in gemeente Heiloo waarbij toegankelijkheid een belangrijke rol speelt. In het complex zijn liften aanwezig en in de woning zijn woonkamer, keuken, sanitaire groep en minimaal één slaapkamer zonder traplopen bereikbaar. De werkelijke start is over enkele weken. De verwachting is dat de woningen rond de bouwvak van 2018 gereed zijn.