T&G-bouwcombinatie en Bouwburo Tauber stellen hun bouwplaats ‘Varne Buiten’ open voor publiek tijdens Dag van de Bouw

Op 4 juni kan iedereen een kijkje achter de schermen komen nemen bij Varne Buiten. Normaliter is de toegang verboden, maar van 10.00 tot 16.00 uur is de bouwplaats open voor publiek tijdens de Dag van de Bouw 2016. De toegang is gratis en er valt een hoop te beleven voor jong en oud.

Wonen in een groene omgeving, dicht bij het strand en de duinen. Dat is Varne Buiten, de kleinschalige woonbuurt aan de noordwestrand van Heiloo, op het terrein van de voormalige campings ‘Klein Varnebroek’ en ‘Heiloo’.

T&G bouwcombinatie realiseert in opdracht van Kennemer Wonen een gebouw met 31 zorgwoningen met een woonservicepunt voor Magentazorg en 6 huurwoningen voor woningzoekenden met een zorgindicatie te Heiloo. Daarnaast realiseert T&G een gebouw van 14 huurwoningen voor de Stichting Zelfstandig Wonen. De bouw is gestart in oktober 2015 en eind 2016 zullen de gebouwen in gebruik worden genomen.

Bouwburo H. Tauber uit Oudkarspel bouwt in Varne Buiten in opdracht van BPD 73 woningen en 1 appartementengebouw bestaande uit 33 appartementen. Daarnaast bouwen zij twee vrijstaande woningen in opdracht van particuliere kopers. Van het gehele project zijn de eerste 15 woningen eind 2015 opgeleverd. In december 2015 is gestart met de realisatie van de volgende fasen bestaande uit: 17 woningen + 1 vrijstaande woning en het appartementengebouw. Medio is de aanvang van de laatste fase bestaande uit 41 woningen + 1 vrijstaande woning. 

Tijdens de Dag van de Bouw kunt u niet alleen zien hoe ver de bouw gevorderd is, maar krijgt u ook uitleg over hoe de bouw in z’n werk gaat. Natuurlijk wordt er nog steeds veel handwerk door echte vakmensen verricht, maar achter de bouw gaat ook een wereld aan vernieuwende producten en processen schuil waarin met de modernste technologieën en technieken wordt gewerkt.

Speciaal voor de kinderen kunnen vogelhuisjes worden getimmerd. Zo willen we de jeugd enthousiast maken voor verdere scholing in de bouw.

Projectleider Mark Tervoort: “Er valt in de nieuwe wijk ‘Varne Buiten’ dus genoeg te zien en mee te maken op 4 juni. Het wordt een leuke dag voor jong en oud. We nodigen iedereen dan ook van harte uit om een kijkje te komen nemen op onze bouwplaats.”

De Dag van de Bouw is een initiatief van Bouwend Nederland, de branchevereniging van bouw- en infrabedrijven. Eén keer per jaar stellen de aangesloten leden hun mooiste en meest bijzondere bouwplaatsen open voor het publiek. In 2015 trok de Dag van de Bouw met zo’n 175 opengestelde bouwlocaties 90.000 bezoekers.

Kijk voor meer informatie of andere opengestelde locaties op www.dagvandebouw.nl.