Verlenging levensduur van badkamer of toilet

Prettig wonen begint in een huis waarin u zich thuis en op uw gemak voelt. Een kwalitatief goede badkamer, toilet of keuken draagt  bij aan uw woongenot. Daarom biedt Kennemer Wonen de mogelijkheid om een nieuwe keuken, badkamer of toiletruimte aan te vragen, als deze aan vervanging toe is. Omdat Kennemer Wonen aandacht heeft voor duurzaamheid,  zijn dit jaar de regels hiervoor veranderd.  

Leeftijd van de badkamer of het toilet

Tot nu toe werden badkamers en toiletruimten die ouder zijn dan 30 jaar altijd vervangen bij een verzoek van de bewoner, ongeacht de staat van deze ruimtes. Maar de kwaliteit van badkamers en toiletruimten is de afgelopen jaren flink verbeterd. Kennemer Wonen vindt het niet duurzaam om iets te vernieuwen wat nog in goede staat is. Daarom hanteren we voortaan de volgende criteria:

  • Badkamers en toiletruimtes van 35 jaar of ouder komen in aanmerking voor kosteloze vervanging;
  • Bij badkamers of toiletruimtes tussen de 30 en 35 jaar oud wordt eerst de technische staat beoordeeld. Zijn er veel gebreken? Dan kan het zijn dat uw badkamer of toilet toch kosteloos vervangen wordt.
  • Is de leeftijd van de badkamer of toiletruimte niet bekend? Dan laten we door een aannemer de technische staat onderzoeken.

Wilt u een nieuwe keuken, badkamer of toilet aanvragen? Vul dan het aanvraagformulier interieur op verzoek  in. Bij uw aanvraag houden we rekening met de nieuwe criteria.