interieur op verzoek (IOV)

In het verleden bepaalde Kennemer Wonen wanneer uw keuken, badkamer en/of toilet werd vervangen. Dit noemden we planmatige vervanging. Nu draaien we dat om. Wilt u een nieuwe keuken, badkamer en/of toilet? Dan vraagt u dit aan op onze website bij "Direct Regelen". Wij bekijken of uw woning aan de voorwaarden voldoet. Als dat het geval is, dan start het proces. Wij noemen dat Interieur op verzoek. 

Veel gevraagd over interieur op verzoek (IOV)

Hoe vraag ik een keuken, badkamer of toilet vervanging aan?

Algemeen

U kunt een nieuwe keuken, badkamer of toilet aanvragen door dit aanvraagformulier interieur op verzoek in te vullen. Als uw aanvraag bij ons binnen is, kijken wij of uw keuken, badkamer of toilet aan vervanging toe is. Wij vervangen een badkamer na 30 jaar en een keuken na 20 jaar. 

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om in aanmerking te komen voor Interieur op Verzoek?

Algemeen

Om in aanmerking te komen voor Interieur op Verzoek dient u aan de volgende voorwaarden te voldoen:

folder bewoners interieur op verzoek 2024

Welke keuzemogelijkheden heb ik?

Algemeen

De aannemer laat tijdens de inspectie in de woning zien welke keuzemogelijkheden wij standaard bieden.
Een voorbeeld van de keuzemogelijkheden voor de badkamer, toiletruimte en keuken: keuzeformulier badkamer en toilet en keuzeformulier keuken

Kan ik ook extra’s kiezen?

Algemeen

Misschien wilt u iets extra’s om bijvoorbeeld uw keuken of badkamer helemaal naar uw eigen wens in te richten. Dit kan, wij noemen dit “meerwerk”. De kosten voor dit meerwerk zijn voor uw eigen rekening. U kunt uw wensen met de aannemer bespreken. Hij maakt een offerte voor u. Bent u akkoord met deze offerte dan regelt hij verder alles. U betaalt het meerwerk voor de start van de werkzaamheden aan hem. Kiest u voor meerwerk dan moet u rekening houden met een aantal voorwaarden: voorwaarden zelf aangebrachte voorzieningen

Wat gebeurt er met mijn aanvraag interieur op verzoek als er toekomstplannen zijn voor mijn complex?

Algemeen

Het kan zijn dat wij op korte termijn plannen hebben voor uw woning. U moet dan denken aan grootschalige renovatie of sloop-nieuwbouw. Als dat het geval is dan keuren wij uw aanvraag af.

Stel dat het budget voor 'Interieur op verzoek' op is. Wat gebeurt er dan?

Algemeen

Jaarlijks stelt Kennemer Wonen een maximaal bedrag vast voor het vervangen van de badkamer, keuken en/of toilet op verzoek van huurders. Het kan gebeuren dat er in de loop van het jaar meer aanvragen binnenkomen dan het budget toelaat. Is dit het geval dan informeren wij u hierover op de website. In het opvolgende jaar kunt u weer een nieuwe aanvraag indienen op onze website.

Kan ik een nieuwe toiletruimte aanvragen?

Algemeen

U kunt een nieuwe toiletruimte bij ons aanvragen als hij 30 jaar oud is. Vul hiervoor het aanvraagformulier interieur op verzoek in op onze website. Als uw aanvraag bij ons binnen is, bekijken wij uit welk bouwjaar uw toiletruimte heeft. Bij twijfel vragen wij een aannemer te inspecteren of uw toiletruimte aan vervanging toe is. 

Als u een nieuwe toiletruimte aanvraagt, en wij keuren uw aanvraag goed, dan vervangen wij de gehele toiletruimte. U kunt geen aanvraag doen voor, bijvoorbeeld, alleen een andere toiletpot.

Kan ik een nieuwe keuken aanvragen?

Algemeen

U kunt een nieuwe keuken bij ons aanvragen als hij 20 jaar oud is. Vul hiervoor het aanvraagformulier interieur op verzoek in op onze website. Als uw aanvraag bij ons binnen is, bekijken wij uit welk bouwjaar uw keuken heeft. Bij twijfel vragen wij een aannemer te inspecteren of uw keuken aan vervanging toe is.

Kan ik een nieuwe badkamer aanvragen?

Algemeen

U kunt een nieuwe badkamer bij ons aanvragen als hij 30 jaar oud is. Vul hiervoor het aanvraagformulier interieur op verzoek in op onze website. Als uw aanvraag bij ons binnen is, bekijken wij uit welk bouwjaar uw badkamer heeft. Bij twijfel vragen wij een aannemer te inspecteren of uw badkamer aan vervanging toe is.

Hoe lang duurt een vervanging van een badkamer, toilet of keuken?

Algemeen

De gemiddelde tijdsduur voor een badkamervervanging is 10 werkdagen, voor een toiletvervanging 7 werkdagen en een keukenvervanging duurt gemiddeld 6 werkdagen.

Wanneer start de aannemer nadat ik een aanvraag heb gedaan?

Algemeen

Als uw aanvraag wordt goedgekeurd, dan start de aannemer ongeveer 2 tot 4 maanden nadat u de aanvraag bij ons heeft ingediend. Dit is geheel afhankelijk van het aantal aanvragen en de beschikbaarheid van de aannemer. 

Ik wil zelf materialen (bijvoorbeeld tegels of sanitair) leveren, kan dat?

Algemeen

Nee dat is helaas niet mogelijk. Als u de betreffende ruimte geheel naar eigen wens en smaak wilt inrichten, dan kunt u beter een ZAV (zelf aangebrachte voorziening) aanvraag bij ons indienen. U komt dan eventueel in aanmerking voor een (vaste) vergoeding afhankelijk van de materialen die u gebruikt.

Is Kennemer Wonen altijd aanwezig bij de oplevering van de betreffende ruimte?

Algemeen

Nee, Kennemer Wonen is niet bij alle opleveringen aanwezig, dit doen wij steekproefsgewijs. De aannemer levert de ruimte altijd samen met u op. Eventuele opleverpunten worden zo snel mogelijk verholpen.