Kennemer Wonen plaatst 384 zonnepanelen

Duurzame energie voor algemene stroomvoorziening 6 flatgebouwen

Kennemer Wonen plaatst binnenkort 384 zonnepanelen op 6 flatgebouwen. De zonnepanelen worden aangesloten op de algemene elektrameter van de gebouwen. Stroom die de zonnepanelen opwekken, wordt gebruikt voor de lift, de algemene verlichting en eventuele andere elektrische apparaten in de algemene ruimten van het gebouw.

Duurzaamheid belangrijk voor milieu en portemonnee

De zonnepanelen worden geplaatst op complexen van Kennemer Wonen in Alkmaar, Bergen en Uitgeest. Directeur-bestuurder Dick Tromp: “Duurzaamheid is voor ons steeds belangrijker. Het opwekken van energie door zonnepanelen is hiervan een voorbeeld. Daarnaast hebben wij onlangs 440 woningen in Oudorp aangesloten op het warmtenet van HVC, waardoor de CO2-uitstoot van 5 flats fors wordt verminderd. Ook zijn we actief bezig met het uitvoeren van energiebesparende maatregelen bij onze eengezinswoningen. We streven ernaar dat ons woningbezit over een aantal jaar op een gemiddeld energielabel B zit.”

De huur en servicekosten die bewoners nu betalen, blijven na plaatsing van de zonnepanelen hetzelfde. Dick Tromp: “Zonnepanelen leveren natuurlijk een positieve bijdrage aan het milieu. Door het plaatsen van zonnepanelen verwachten wij bovendien dat onze bewoners in de toekomst minder merken van stijgende energiekosten.”

Ruim 100.000 kWh per jaar

De 384 zonnepanelen leveren gezamenlijk ruim 100.000 kWh energie per jaar. Dat is ongeveer de hoeveelheid die een gemiddeld Nederlands huishouden in 28 jaar verbruikt.

De zonnepanelen worden boven op de bestaande dakbedekking gelegd richting het zuiden en/of westen. De zonnepanelen zitten vast in een frame dat met gewichten wordt vastgezet op het dak.