Startschot voor bouw sociale huur Heer Derckplantsoen in Akersloot

Onder grote belangstelling is de bouw aan het Heer Derckplantsoen officieel afgetrapt. Dinsdag 27 oktober gaven directeur-bestuurder Dick Tromp van Kennemer Wonen, wethouder Esther Hollenberg van de gemeente Castricum en directeur Biense Dijkstra van Bouwgroep Dijkstra Draisma het startschot voor de bouw van 33 sociale huurwoningen.

Na 10 jaar planvorming wordt er gebouwd aan het Heer Derckplantsoen. Sinds 2005 worden er plannen gemaakt voor de locatie. Veel van deze plannen bleken niet haalbaar. Eind 2012 is Kennemer Wonen in gesprek gegaan met de omwonenden, de gemeente Castricum en Kerssens de Ruiter Architecten waarbij de basis voor dit plan is gelegd. In 2014 heeft Bouwgroep Dijkstra Draisma samen met BBHD Architecten het plan uitgewerkt tot wat het nu is. Directeur-bestuurder Dick Tromp is bijzonder trots op het resultaat. “Dit kleinschalige dorpse plan past in Akersloot. De betrokkenheid van de omwonenden was groot. Kennemer Wonen vindt het belangrijk om voldoende betaalbare woningen in prettige wijken te hebben. En dat is gelukt dankzij de goede samenwerking met de omwonenden, belanghebbenden en de gemeente Castricum.”

Aan de kant van de Julianaweg en aan het Heer Derckplantsoen worden 18 eengezinswoningen gebouwd. Aan de Geesterweg komt een appartementengebouw van drie bouwlagen met 15 appartementen. Tussen het Heer Derckplantsoen en de bestaande woningen aan de Julianaweg en Beatrixlaan komen parkeerplaatsen. De verwachting is dat de bouw in de zomer van 2016 klaar is. Op dit moment zijn wij in gesprek met kandidaat huurders.