jaarlijkse huurverhoging

Elk jaar op 1 juli worden de huurprijzen in Nederland aangepast volgens richtlijnen van de overheid. Jaarlijks ontvangt u voor 1 mei van ons een brief met de nieuwe huurprijs en een uitleg van de verhoging.

Veel gevraagd over jaarlijkse huurverhoging

Wat gebeurt er als mijn huur boven de vrije-sectorgrens uitkomt door de inkomensafhankelijke huurverhoging?

De huur wordt sinds 2018 niet meer verder verhoogd dan de liberalisatiegrens als een inkomensafhankelijke huurverhoging wordt toegepast. De inkomensgrens is vastgesteld op € 720,42. (prijspeil 2019)

Ik heb een huurverhogingsbrief ontvangen. Waarom stijgt mijn huur?

Jaarlijks mag Kennemer Wonen de huren verhogen om de stijgende kosten voor beheer en onderhoud te kunnen blijven betalen. De maximaal toegestane huurverhoging wordt vastgesteld door de minister van Wonen. Kennemer Wonen streeft ernaar uw huur zo min mogelijk te laten stijgen. In de huurverhogingsbrief staat het percentage waarmee uw huur stijgt.

Wat doet Kennemer Wonen met mijn bezwaar tegen de huurverhoging?

Wij beoordelen uw bezwaar en als wij er met u niet uitkomen, sturen wij uw bezwaar door naar de huurcommissie. Hieraan zijn kosten verbonden, zowel voor u als voor ons. Als de huurcommissie uw bezwaar redelijk vindt krijgt u uw geld terug.

Wanneer ontvang ik van Kennemer Wonen de huurverhogingsbrief?

Ieder jaar ontvangt u van ons voor 1 mei een huurverhogingsbrief. Hierin informeren wij u over de nieuwe huurprijs en geven wij een uitleg over de verhoging.

Ik ben het niet eens met de huurverhoging. Wat kan ik doen?

Als u het niet eens bent met de voorgestelde huurverhoging dan kunt u tot 1 juli van dat jaar een bezwaarschrift aan ons toesturen. Dit bezwaarschrift moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Welke dit zijn kunt u lezen op de website van de huurcommissie. Het formulier dat u moet gebruiken kunt u ook op deze website vinden.

 

Wanneer wordt de jaarlijkse huurverhoging doorgevoerd?

Elk jaar worden op 1 juli de huurprijzen in Nederland aangepast volgens richtlijnen van de overheid.

De huur van mijn woning is verhoogd door de jaarlijkse huurverhoging. Moet ik mijn huurtoeslag ook aanpassen?

Nee, u hoeft dat niet te doen. Wij geven de huurverhoging door aan de Belastingdienst.

Meer vragen (5)