verzekering van uw woning

Kennemer Wonen bezit de woning waarin u woont. Daarom heeft Kennemer Wonen een gebouwenverzekering afgesloten voor al onze woningen, ook wel opstalverzekering genoemd. Schade aan het pand door bijvoorbeeld storm of wateroverlast valt onder de verantwoordelijkheid van Kennemer Wonen.

Voor schade aan uw persoonlijke bezittingen is Kennemer Wonen niet verantwoordelijk; het is aan u om hiervoor een inboedelverzekering (met meeverzekerd huurdersbelang) af te sluiten.

Verder is het verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering te overwegen. Deze verzekering dekt schade die u, per ongeluk, toebrengt aan derden.

Het is raadzaam om professioneel advies in te winnen bij het kiezen van een inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering, aangezien de voorwaarden sterk kunnen variëren.

Veel gevraagd over verzekering van uw woning

Ik huur bij Kennemer Wonen. Hoe zit het met de opstalverzekering?

Algemeen

Kennemer Wonen heeft een opstalverzekering afgesloten voor het huis waarin u woont. Schade aan het pand, door bijvoorbeeld storm of wateroverlast, valt onder de verantwoordelijkheid van Kennemer Wonen. De gevolgschade aan uw eigen spullen is voor uw eigen rekening. Het is verstandig om een inboedelverzekering (met meeverzekerd huurdersbelang) af te sluiten, zodat u bij schade aan uw bezittingen een beroep op de verzekeraar kunt doen.

Wat kan ik doen bij schade aan mijn eigen spullen?

Algemeen

​Heeft u schade aan uw eigen spullen, door bijvoorbeeld een lekkende waterleiding? In dat geval kunt u een beroep doen op uw inboedelverzekeraar. Heeft u geen inboedelverzekering? Dan is de schade aan uw eigen spullen voor uw eigen rekening.

Ik huur bij Kennemer Wonen. Hoe zit het met de inboedelverzekering?

Algemeen

Kennemer Wonen raadt u aan om altijd een inboedelverzekering af te sluiten. U moet dit zelf regelen. Bij een verzekerde schade aan uw bezittingen kunt u een beroep doen op uw inboedelverzekering. U hoeft dan niet zelf voor de kosten op te draaien.

Het is verstandig om bij het afsluiten van een inboedelverzekering ook het huurdersbelang mee te verzekeren. Iedere verzekeringsmaatschappij gaat hier anders mee om. Wij raden u aan om de voorwaarden goed te vergelijken.

Ik wil schade op Kennemer Wonen verhalen omdat mijn inboedelverzekeraar mijn claim afwijst. Wat moet ik doen?

Algemeen

Als uw inboedelverzekeraar uw schadeclaim afwijst en u deze bij Kennemer Wonen wilt verhalen, dan ontvangen wij graag eerst de schriftelijke afwijzing van uw verzekeraar. Na ontvangst van deze afwijzing zullen wij uw verzoek beoordelen.