Huurwoning zoeken

Bent u op zoek naar een woning? U kunt zich inschrijven bij SVNK. Als woningzoekende hoeft u zich maar één keer in te schrijven om in aanmerking te komen voor een woning van alle corporaties in Noord-Kennemerland en IJmond. U heeft met uw inschrijving dan toegang tot een groot bestand aan huurwoningen.

Veel gevraagd over een huurwoning zoeken

Wat is SVNK?

SVNK staat voor Sociale Verhuurders Noord-Kennemerland. Het is een overkoepelende organisatie die de sociale woonruimteverdeling in de regio Noord-Kennemerland verzorgt. De regio Noord-Kennemerland bestaat uit de gemeenten: Alkmaar, Bergen, Heiloo, Castricum, Heerhugowaard en Langedijk. Meer informatie over SVNK vindt u op de website van SVNK.

 

Ik ben hoog geeindigd voor een woning. Hoe gaat het nu verder?

Dan kan het zijn dat wij u een email en een brief sturen waarin wij u uitnodigen voor een (groeps)bezichtiging van de woning. Bent u na de bezichtiging de hoogst geïnteresseerde kandidaat krijgt u tot de volgende werkdag 10.00 uur bedenktijd. Wanneer wij dan de volgende dag contact met u hebben en u aan ons doorgeeft of u de woning wel of niet accepteert sturen wij u een digitale intake toe met de datum en tijd voor het tekenen van het huurcontract.

Of

 Dan kan het zijn dat wij u een email sturen met daarin een interessepeiling waarin wij u vragen uw inkomensgegevens en alle andere gegevens naar ons op te sturen. Na aanleiding van deze gegevens zult u wel of niet worden uitgenodigd voor een bezichtiging

 

Wat is het rekeningnummer van het SVNK?

Het IBAN van het SVNK is NL11RABO0130152420 tnv SVNK.

Wanneer kan ik urgentie krijgen?

Als u in een noodsituatie verkeert, dan kunt u contact opnemen met uw gemeente. De gemeente beoordeelt uw situatie en verleent in uitzonderlijke gevallen urgentie. Houd u er rekening mee dat het echt om een noodsituatie moet gaan; de criteria voor urgentie zijn erg streng. Op de website van uw gemeente vindt u meer informatie over het aanvragen van urgentie. Ook vindt u hier vaak een urgentiewijzer om te bepalen of u in aanmerking komt voor urgentie.

Let op! Er zijn organisaties die woningzoekenden helpen om urgentie aan te vragen. Hiervoor vragen zij veel geld. U krijgt hiermee geen garantie op een urgentieverklaring. Wij raden u aan geen zaken met hen te doen.

Hoe kan ik reageren op beschikbare woningen?

Iedere dag plaatsen wij nieuwe woningadvertenties op de website van SVNK. Deze advertenties blijven minimaal een week op de website staan. Als u één keer per week op een vaste dag op de website kijkt, dan ziet u het volledige actuele woningaanbod. Als u ingelogd bent kunt u direct reageren op een woning. U kunt op maximaal 2 woningen per week reageren, dit ziet u ook in uw reactietegoed. In een woningadvertentie leest u meer informatie over de woning, zoals de huurprijs, de verhuurdatum en het aantal kamers. U leest hier ook de eisen die gelden voor de woning wat betreft uw inkomen, uw huishoudgrootte en soms uw minimale leeftijd. Nadat een woningadvertentie gesloten is kunt u als u ingelogd bent in uw historische reacties zien op welke plaats u voor een woning geeindigd bent. Als u zelf geen internet heeft adviseren wij u om familie of vrienden om hulp te vragen of gebruik te maken van internet in een bibliotheek.

 

Als ik een woning krijg toegewezen, hoe word ik dan geïnformeerd?

Wij informeren u per e-mail en per post als u een woning krijgt toegewezen. Daarnaast kunt u via de website van SVNK inloggen met uw inschrijfnummer en wachtwoord om te zien of u een woning toegewezen heeft gekregen.

Hoe kan ik mij inschrijven voor appartementen?

De verhuur van de appartementen gaat op dezelfde manier als de verhuur van woningen. U kunt zich op de website van SVNK inschrijven.

Hoe vaak mag ik een woning weigeren?

U mag een woning zo vaak weigeren als u wilt. Dit moet u wel melden bij Kennemer Wonen om een blokkade te voorkomen. Wij vragen u uiteraard ook om de woningadvertentie goed te lezen voor u op een woning reageert.

 

Wat is de gemiddelde wachttijd voor een woning?

De gemiddelde wachttijd is afhankelijk van woonplaats, type woning en de huurprijs. U kunt bij Kennemer Wonen informeren voor een bepaalde woning wat de geschatte wachttijd is.

Moet ik iedere dag het woningaanbod bekijken?

​Iedere dag plaatsen wij nieuwe woningadvertenties op de website van SVNK. Deze advertenties blijven een week op de website staan. Als u één keer per week op een vaste dag inlogt op de website van SVNK, dan bent u altijd op de hoogte van het actuele woningaanbod en mist u niets. Als het lastig voor u is om het woningaanbod elke week te bekijken of als u heel specifieke woonwensen heeft is er ook een mogelijkheid om een zoekprofiel aan te maken maken en tipberichten te ontvangen. Op de website van SVNK staat hoe u dit kunt aangeven.

Heb ik meer kans op een woning als ik al een woning huur van Kennemer Wonen?

Nee, als u al een woning van ons huurt maakt u niet meer kans. De toewijziging gaat echt alleen om de inschrijftijd bij het SVNK.

 

Waar verhuurt Kennemer Wonen woningen?

Het woningaanbod van Kennemer Wonen is verspreid over een groot gebied en concentreert zich rond de plaatsen: Alkmaar, de Egmonden,Bergen, Groet, Schoorl, Heiloo, Castricum, Limmen, Akersloot en Uitgeest.

 

Wat is een tipbericht?

In uw zoekprofiel bij het SVNK kunt u aangeven dat u een tipbericht wilt ontvangen. Dit betekent dat er een e-mail aan u wordt verstuurd op het moment dat er een woning wordt geadverteerd die voldoet aan de wensen in uw zoekprofiel. Zo hoeft u dus niet elke week zelf het woningaanbod te bekijken. Spreekt de woning in het tipbericht u aan? Dan moet u wel zelf nog op de woning reageren. Het tipbericht wordt verstuurd naar het e-mailadres dat bij uw inschrijving staat. Dit mag ook het e-mailadres van een bekende van u zijn.

Moet ik reageren op woningen om ingeschreven te blijven staan en helpt het als ik vaak reageer op woningen?

Nee, zolang u jaarlijks uw inschrijving verlengt en betaalt blijft u ingeschreven staan. U reageert alleen op woningen als u interesse heeft en op korte termijn wilt verhuizen. Vaker reageren vergroot niet de kans om eerder in aanmerking te komen voor een woning. Alleen de inschrijftijd is van belang.

 

Wat is een blokkade?

Als u voor de derde keer geen afbericht geeft als u een woning krijgt aangeboden wordt uw inschrijving geblokkeerd. U kunt dan niet meer reageren op het woningaanbod. De blokkade wordt na 2 maanden automatisch verwijderd.