medische urgentie

Kunt u niet in uw woning blijven wonen in verband met onvoorziene en acute lichamelijke problemen? Dan kunt u in aanmerking komen voor medische urgentie. Omdat Kennemer Wonen uw situatie inhoudelijk niet kan beoordelen, heeft u wel een medische indicatie nodig. Deze kunt u bij de gemeente aanvragen.

Veel gevraagd over medische urgentie

Mijn woning kan niet worden aangepast aan mijn lichamelijke beperkingen. Kan ik dan medische urgentie krijgen?

Algemeen

In sommige gevallen wordt er op basis van acute lichamelijke beperkingen urgentie verleend. De gemeente beoordeelt uw situatie. Houd u er rekening mee dat de criteria voor urgentie erg streng zijn. Op de website van uw gemeente vindt u meer informatie over het aanvragen van urgentie.

Als u niet in aanmerking komt voor urgentie dan kunt u zich inschrijven bij SVNK en reageren op een gelijkvloerse woning. En met een huisvestingsindicatie op basis van een zorgvraag krijgt u voorrang als u op een Nultreden of Beschut Wonen woning reageert.

Hoe kom ik in aanmerking voor medische urgentie?

Algemeen

De aanvraag voor medische urgentie dient u bij uw gemeente in, zij beoordelen uw situatie. Op de website van uw gemeente vindt u meer informatie over het aanvragen van urgentie. Ook vindt u hier vaak een urgentiewijzer om te bepalen of u in aanmerking komt voor urgentie.

 

Ik heb een gelijkvloerse woning nodig. Kan ik urgentie krijgen?

Algemeen

In sommige gevallen wordt er op basis van acute lichamelijke beperkingen urgentie verleent. De gemeente beoordeelt uw situatie. Houdt u er rekening mee dat het echt om een noodsituatie moet gaan; de criteria voor urgentie zijn erg streng. Op de website van uw gemeente vindt u meer informatie over het aanvragen van urgentie. Ook vindt u hier vaak een urgentiewijzer om te bepalen of u in aanmerking komt voor urgentie.

Als u niet in aanmerking komt voor urgentie dan kunt u met uw SVNK-inschrijving reageren op een gelijkvloerse woning. En met een huisvestingsindicatie op basis van een zorgvraag krijgt u voorrang als u op een Nultreden of Beschut Wonen woning reageert.