ramen/ deuren

Heeft u een reparatieverzoek aan ramen of deuren? Deze kunt u aan ons doorgeven.

Veel gevraagd over ramen/ deuren

Kan ik wat doen tegen de condensvorming op mijn dubbele beglazing?

Algemeen

Condensaanslag op de buitenkant van de ramen ontstaat door de buitentemperatuur. Hier kunt u niets aan doen en dit verdwijnt vanzelf weer. Doordat HR++ glas zo goed isoleert kan de buitenruit relatief koud worden waardoor in bepaalde omstandigheden condensatie op de buitenruit kan ontstaan.

Mijn voordeur is verrot, wat doet Kennemer Wonen daar aan?

Algemeen

Als de deur echt verrot is, neemt u dan contact op met Kennemer Wonen via telefoonnummer (072) 8 222 888. U kunt dan een afspraak maken met een medewerker vastgoedkwaliteit om naar uw deur te laten kijken.

Wie kan ik bellen bij een defect aan een kunststof kozijn of het hang- en sluitwerk hiervan?

Algemeen

U kunt direct bellen met SKK op telefoonnummer (085) 3038432.

Kan Kennemer Wonen mijn binnendeuren vervangen?

Algemeen

Nee, wij vervangen geen binnendeuren. Als de deur is beschadigd komt dit meestal door gebruik van de bewoner zelf. Wilt u toch nieuwe deuren, dan moet u dit schriftelijk bij ons aanvragen. Als wij akkoord zijn met uw aanvraag, mag u zelf uw binnendeuren vervangen. U krijgt hiervoor geen vergoeding. 

Hoe kan ik de vette aanslag van stickers op mijn nieuwe ruiten verwijderen?

Algemeen

Als een nieuwe ruit is geplaatst, zal de leverancier de sticker van de ruit verwijderen. Er kan een vette laag achter blijven op de plaats waar de sticker heeft gezeten. Er is geen specifiek schoonmaakmiddel voor het verwijderen van de ‘lijmresten’ van de sticker. Wij adviseren de ruit veelvuldig te reinigen met water. In de praktijk helpt een klein beetje spiritus door het water. Gebruik geen stickerverwijderaar. Dit kan het glas aantasten.

Mag ik folie op mijn raam plakken?

Algemeen

Nee, de folie kan er voor zorgen dat een breuk in uw raam komt. Het plakken van raamfolie wordt daarom afgeraden. Wanneer u er wel voor kiest om folie op uw raam te plakken bent u hiervoor niet verzekerd en komen de kosten voor het vervangen van het raam voor uw rekening.

Wat is een thermische ruitbreuk?

Algemeen

Bij het koud of warm worden van glas zal deze zich anders gaan zetten in het kozijn. Wanneer dit gelijkmatig hele glas uitzet is dit geen probleem en kan er vrij weinig gebeuren, tenzij de ruit echt te warm wordt of er al een breuk in de ruit zit. Soms is het geval dat een deel van de ruit wél warmer wordt en het andere deel niet. Je krijgt dan bepaalde spanningen die kunnen leiden tot thermische ruitbreuk.