sleutels & sloten

Goede en veilige toegang tot uw woning is erg belangrijk. Hieronder treft u informatie aan over sleutels en sloten van uw woning.

Veel gevraagd over sleutels & sloten

Kan ik extra sleutels / afstandsbediening bijbestellen?

Algemeen

U kunt een sleutel laten bijmaken bij een sleutelspecialist.

Gaat het om een sleutel van een portiek of gemeenschappelijke ruimte? Dan kan het zijn dat het een sleutel met een certificaat is. U kunt dan niet zelf een extra sleutel laten bijmaken via een sleutelspecialist. Neem dan contact met ons via telefoonnummer (072) 8 222 888. De kosten zijn voor uw rekening. De levertijd van een sleutel is ongeveer 3 weken. U krijgt een e-mail of brief wanneer de bestelde sleutel binnen is. Wanneer u de sleutel komt ophalen, kunt u deze alleen per pin betalen en u dient een identiteitsbewijs mee te nemen.

Houdt u rekening met het volgende:

Wij geven geen sleutels mee als u niet op het huurcontract vermeld staat, tenzij:

  • U een machtiging van de huurder zelf heeft, waarop hij/zij aangeeft, dat hij/zij akkoord gaat dat u de sleutel komt pinnen/ophalen. Het machtigingsformulier wordt met de ontvangstbevestiging van de sleutel meegestuurd.
  • U getrouwd bent en dit kan aantonen bijvoorbeeld met een trouwboekje of paspoort.

Gaat het om een afstandsbediening (van bijvoorbeeld de slagboom) dan kunt u contact opnemen met ons via telefoonnummer (072) 8 222 888. De kosten zijn voor uw rekening.

De afstandsbediening (van bijvoorbeeld de slagboom) doet het niet meer?

Algemeen

Als uw afstandsbediening het niet meer doet, controleert u eerst of de batterij vervangen dient te worden. Is dit niet het geval, dan kunt u contact opnemen met ons via telefoonnummer (072) 8 222 888.

Wat kosten gecertificeerde sleutels?

Algemeen

De kosten van een gecertificeerde sleutel liggen tussen de € 15,- en € 65,-.

Wat kost het als ik mijn sleutel kwijt ben?

Algemeen

Als u een sleutel kwijt bent geraakt, moet u voor eigen rekening een nieuwe sleutel bij laten maken.

Gaat het om een sleutel van een portiek of gemeenschappelijke ruimte? Dan kan het zijn dat het een sleutel met een certificaat is. U kunt dan niet zelf een extra sleutel laten bijmaken via een sleutelspecialist. In dat geval kunt u een reparatatieverzoek indienen via onze website. De kosten van een gecertificeerde sleutel liggen tussen de € 15,- en € 65,-.

Ik ben mijn sleutel kwijt, ik kan mijn woning niet in. Wat moet ik doen?

Algemeen

Heeft u geen reservesleutels meer en kunt u niet in uw woning komen? 

Kennemer Wonen heeft geen reservesleutels van haar huurwoningen. U moet hier zelf een bedrijf voor inschakelen. De kosten zijn voor u zelf.

Let op! Er zijn slotenmakers actief die buitengewoon hoge prijzen rekenen voor hun diensten. Zoek goed uit wat de kosten zijn voor u afspraken met een bedrijf maakt.

Hoe kan ik bij Kennemer Wonen nieuwe sloten aanvragen?

Algemeen

Kennemer Wonen vervangt alleen sloten als deze technisch niet meer functioneren door normale slijtage. Als u zelf tussentijds sloten wilt vervangen moet u dat zelf regelen. 

Wat is de werkwijze bij het inleveren en het verkrijgen van een gecertificeerde sleutel?

Algemeen

De procedure voor het inleveren en verkrijgen van een gecertificeerde sleutel is als volgt:


Een huurder krijgt bij een nieuw huurcontract standaard 3 sleutels.
Als u een extra sleutel wilt hebben dan kost dat tussen € 15,- en € 65,-. Dit is geen waarborgsom maar een betaling. Levert u de sleutel weer in dan krijgt u geen geld retour.

 

Ik wil de sloten op mijn deuren aanpassen of extra plaatsen. Mag dat?

Algemeen

Als u zelf uw sloten wilt vervangen dan mag dat. U moet dat zelf regelen en de kosten zijn voor uw eigen rekening.Kennemer Wonen vervangt alleen de sloten als ze technisch niet meer functioneren.

Als u zelf een extra slot wilt plaatsen, dient u dit aan te vragen via een Zelf Klussen Aanvraag. Kennemer Wonen voert deze werkzaamheden niet uit. U ontvangt geen vergoeding.